Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Bodegas Montebaco Verdejo Blanco 2010

Vad tyckte du?

Bodegas Montebaco Verdejo Blanco 2010

Spanien, Ribera del Duero, 750 ml, 12,5%

Spanien producerar idag allt fler vita viner av mycket hög kvalitet och detta är absolut inget undantag. Vinet är väldigt fräscht med en härligt pigg syra. Här finns en elegant och ganska fyllig frukt som drar åt det exotiska hållet med citrus, lite melon och en aning fläder. Perfekt som all-round ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Årgång

2010

Druvor

Verdejo/Verdelho

Smaknotering

Alkoholhalt
12,5%
Flaskstorlek
750 ml

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

4/5151

Vinet & maten


Recept som passar detta vin


Vinet

Vinet

Spanien producerar idag allt fler vita viner av mycket hög kvalitet och detta är absolut inget undantag. Vinet är väldigt fräscht med en härligt pigg syra. Här finns en elegant och ganska fyllig frukt som drar åt det exotiska hållet med citrus, lite melon och en aning fläder. Perfekt som all-roundvin till sommarens buffémat.

Producenten

Denna bodega är relativt liten, och ligger ganska högt och har ett lite knepigt mikroklimat. Det resulterar i viner med en robust fruktighet men samtidigt hög syra och fin mineralitet som ger dem en harmonisk, mjuk elegans. Den högre altituden förstärker också den aromatiska profilen. Alla vinerna från bodegan har denna mjukhet, fina struktur och elegans och är väldigt tilltalande.

Producenten

Denna bodega är relativt liten, och ligger ganska högt och har ett lite knepigt mikroklimat. Det resulterar i viner med en robust fruktighet men samtidigt hög syra och fin mineralitet som ger dem en harmonisk, mjuk elegans. Den högre altituden förstärker också den aromatiska profilen. Alla vinerna från bodegan har denna mjukhet, fina struktur och elegans och är väldigt tilltalande.