Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 1-3 dagar! Det är snabbast i Sverige det!

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du
Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Vega Sicilia Unico Reserva Especiale

Vad tyckte du?

Vega Sicilia Unico Reserva Especiale

Spanien, Ribera del Duero, 750 ml, 12,5%

Unico Reserva Especiale (2013 release) är en unik En unik blandning på årgångarna 94, 99 & 00! En Unico lämnar aldrig egendomen före 10 års ålder, och först när det anses färdigt för konsumtion. Unico Reserva Especial är en »icke-årgångsbetecknad» raritet som blandas av flera årgångar. Vilka årg ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Druvor

Cabernet Sauvignon, Tempranillo

Smaknotering

Vega Sicilia förblir ett riktmärke för världens stora röda viner. Tasting note Begynnande mognad. Vinet erbjuder polerade röda körsbär, örter, tobak och mynta, välintegrerade tanniner, som avslutar med en lång eftersmak av ceder och blommighet. Graciös och harmonisk.

Alkoholhalt
12,5%
Flaskstorlek
750 ml

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

5/5251

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet & maten

Prova gärna vinet med lite spanskinfluerade maträtter. Den gamla devisen: ’If it grows together, it goes together’, stämmer allt som oftast. Tempranillons örtiga och plommonlika stil möter örterna i gravningen härligt. Lamm och tempranillo är en klassiker som man bara inte kan få nog av. För inspiration klicka på recepten nedan. 

Vinet

Vinet

Unico Reserva Especiale (2013 release) är en unik En unik blandning på årgångarna 94, 99 & 00! En Unico lämnar aldrig egendomen före 10 års ålder, och först när det anses färdigt för konsumtion. Unico Reserva Especial är en »icke-årgångsbetecknad» raritet som blandas av flera årgångar. Vilka årgångar som ingår i blandningen anges nederst på framsidesetiketten.

Vintillverkningen bygger på att blanda spanska druvsorter med bordeauxdruvor. Man släpper aldrig ut vinerna på marknaden innan de är färdiga för konsumtion, alltså inte i kronologisk ordning. Allt vin lagras i minst sju år innan de släpps ut på marknaden.

LAGRINGSHORISONT 2012-2025, samtidigt som vinet erbjuder oerhörd glädje i sin ungdom kommer detta vin utan tvekan att utvecklas till ett imponerande vin med några år i källaren. Dekanteras gärna innan servering.

DRUVOR 92% Temranillo 8% Cabernet Sauvignon. 

Producenten

Bodegas Vega Sicilia förblir ett riktmärke för världens stora röda viner. Egendomen som idag går under namnet Vega Sicilia är det nog få som har kunnat undgå att höra talas om. Länge var Vega Sicilia den enda Bodegan i regionen bortsett från några små odlingar för privat bruk. 

RIBERA DEL DUERO Över 3 % av vingårdarna i Ribera del Duero planterades före 1900, ungefär 8 % före 1930 och 23 % före 1960 så det finns en rik flora av gamla vingårdar, mestadels med Tempranillo och till viss del Garnacha. 

TEMPRANILLO Javier Ausás, ansvarig vinmakare på Vega Sicilia uttryckte ”Tempranillo är vår  entrecôte, de övriga druvorna är salt och peppar”. Och det är relativt lätt att tänka så, Tempranillo som också går under namnet Tinta del País eller Tinto Fino dominerar i princip alla viner.

Producenten

Bodegas Vega Sicilia förblir ett riktmärke för världens stora röda viner. Don Eloy Lecanda y Chaves planterade sina första stockar här i Ribera del Duero 1864 och på farmen som han då kallade Vega de Santa Cecilia. Men det var inte bara spanska druvor som planterdes (främst tempranillo eller tinta fino) utan även en hel del cabernet sauvignon, merlot och malbec. 

Egendomen som idag går under namnet Vega Sicilia är det nog få som har kunnat undgå att höra talas om. Länge var Vega Sicilia den enda Bodegan i regionen bortsett från några småodlingar för privat bruk. Då var vinerna också extremt traditionella och prestigevinet Unico gjordes bara bra år och fick minst tio år på fat innan det buteljerades. 

Idag är egendomen lite modernare och låter fatlagringen styras av frukten och inte av dogmer. Förutom Unico gör man även Vega Sicilia Vabluena 5 Años som släpps tidigare än Unico och är mer lättillgänglig och kan drickas tidigare. Priserna har alltid varit och är fortfarande höga men så tillhör vinerna också Spaniens bästa.

Förutom vinerna i Ribera gör Vega Sicilia ett av de bästa vinerna i regionen Toro på egendomen Pintia. Tillsammans med Benjamin de Rotschild äger man egendomen Macán i Rioja. Man är också delägare i Oremus i Tokaij i Ungern.

RIBERA DEL DUERO: Över 3 % av vingårdarna i Ribera del Duero planterades före 1900, ungefär 8 % före 1930 och 23 % före 1960 så det finns en rik flora av gamla vingårdar, mestadels med Tempranillo och till viss del Garnacha. 

TEMPRANILLO: Javier Ausás, ansvarig vinmakare på Vega Sicilia uttryckte ”Tempranillo är vår entrecôte, de övriga druvorna är salt och peppar”. Och det är relativt lätt att tänka så, Tempranillo som också går under namnet Tinta del País eller Tinto Fino dominerar i princip alla viner.

http://www.vega-sicilia.com