Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 1-3 dagar! Det är snabbast i Sverige det!

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du
Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Sei Solo  2013

Vad tyckte du?

Sei Solo 2013

Spanien, Ribera del Duero, 750 ml, 14,5%

Bakom vinet står den ansedda vinkändisen Javier Zaccagnini som var med och grundade Bodegas Aalto och är föredetta ordförande i Consejo de Regulador. Vinet är gjort på 60-100 år gamla tinta fino (tempranillo)-rankor från knappa tre hektar som Javier äger samt ytterligare tre hektar som han hyr av an ···

Styckvis

699:-

/flaskaOrd. pris 799:-
Låda (6 st)

699:-

/flaska, totalt 4 194:- Ord. pris 4 794:-
Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
  • Nöt
  • Lamm
  • Fläsk
  • Vilt
  • Skogsfågel
Årgång

2013

Druvor

Tinta Fino

Smaknotering

Drickes
2017-2026
Alkoholhalt
14,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
18-20ºC
Lufta vinet
2-4 timmar

Så tycker experterna

JancisRobinson
17,5 + /20 p "Superior"

Fragrant with dark fruit, more cassis than cherry. Firm and chewy and embryonic but the alcohol is remarkably well contained (helped by a coolish sample). Savoury with a touch of char on the finish.

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

5/5151

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Bakom vinet står den ansedda vinkändisen Javier Zaccagnini som var med och grundade Bodegas Aalto och är föredetta ordförande i Consejo de Regulador. Vinet är gjort på 60-100 år gamla tinta fino (tempranillo)-rankor från knappa tre hektar som Javier äger samt ytterligare tre hektar som han hyr av andra odlare. Alla ligger i La Horra och de tillhör de äldsta i området. Skördeuttagen är mycket låga och till skillnad mot Aalto vinifieras inte Sei Solo på nya fat. Istället jäser och lagras vinet på gamla fat på 228 eller 600 liter för att få fram en så ren fruktighet som möjligt. Produktionen är förstås liten - endast lite drygt 5300 flaskor. 2013 blev en årgång som började svårt och kallt, men slutade i en lång, varm och bra sommar där frukten uppnådde full mognad.

Producenten

Sei Solo är Javier Zaccagninis nya personliga projekt i La Horra Ribera del Duero. Javier är annars mest känd som en av grundarna till hyllade Bodegas Aalto i samma distrikt - men sedan 2007 har han jobbat med att bygga upp en ny egendom som bättre ska reflektera hans egen filosofi när det gäller vinproduktion. En filosofi som bland annat går ut på att framhäva Ribera del Duerovinernas elegans och nyansrikedom framför kraft och styrka.

Druvorna till de två vinerna, Sei Solo och Preludio, kommer dels från knappa tre hektar som han äger själv och sedan ytterligare 3 hektar som han hyr av andra odlare. Alla ligger i La Horra och de tillhör de äldsta i området (hans egna stockar är över 60 år gamla och de han hyr är mellan 60-90 år gamla - de äldsta i La Horra). Det tog Javier Zaccagnini fyra år att finputsa teknik och metoder för att få fram det han ville. 2011 kom första årgången och den ska enligt honom själv vara ett uttryck för det han vill åstadkomma. Skördeuttagen är låga och i källaren använder man inte som på Bodegas Aalto ny ek utan istället gamla använda fat på 228 eller 600 liter - allt för att vinet ska ha en så ren fruktsmak som möjligt. Produktionen är förstås liten - endast lite drygt 5300 flaskor eller 4000 liter. Av dessa gick de bästa 1000-literna till förstavinet Sei Solo och resten gick in i Preludio.