Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Telmo Rodriguez Gazur Ribera del Duero 2016

Vad tyckte du?

Telmo Rodriguez Gazur Ribera del Duero 2016

Ekologisk

Spanien, Ribera del Duero, 750 ml, 14%

DRUVOR 100 % Tinot Fino (Tempranillo)Gazur produceras från unga stockar. När andra producenter refererat till unga stockar menar de ofta att de är 5-15 år. Telmo Rodriguez räknar dock alla stockar som är under 25 år som unga. Gazur ska vara en elegant Ribera del Duero och druvorna har inte lagrats p ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2016

Druvor

Tinta Fino

Smaknotering

Doften är elegant med inslag av mogna bär. Smaken är medelfyllig med bra balans och intensitet. Vinet har en bra harmoni mellan frukt, syra och mjuka tanniner och är väldigt lätt att ta till sig. Balanserad och lättillgänglig eftersmak.

Drickes
2020-2025
Alkoholhalt
14%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
18ºC

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

5/5151

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet passar mycket bra till lamm, kalv och även kyckling.

Vinet

DRUVOR 100 % Tinot Fino (Tempranillo)
Gazur produceras från unga stockar. När andra producenter refererat till unga stockar menar de ofta att de är 5-15 år. Telmo Rodriguez räknar dock alla stockar som är under 25 år som unga. Gazur ska vara en elegant Ribera del Duero och druvorna har inte lagrats på fat. Druvorna kommer från en 60 ha stor vingård som ligger 800 meter över havet.Producenten

Telmo Rodrigues är känd som en av Spaniens bästa och mest innovativa producenter. På kort tid har han skapat sig ett namn med banbrytande viner. Han producerar viner från olika distrikt över stora delar av Spanien, och tänker outside the box på de olika platserna. Han följer bara en näsa när han producerar vin, och det är hans egen. Telmo är son till familjen som står bakom Rioja-bodegan Remelluri och 2010 tag han över efter sin far. Han har redan stor erfarenhet av vinproduktion då han haft fantastiska läroplatser som Petrus i Pomerol, Guigal i Rhonedalen, Cos d´Estournel i Bordeaux samt Dominus i Kalifornien.
http://www.telmorodriguez.com/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du