Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Dominio de Pingus Flor de Pingus 2017

Dominio de PingusFlor de Pingus 2017

Spanien, Ribera del Duero, 750 ml, 15%

Peter Sisseck är ett av vinvärldens stora namn. Men namnet på Spaniens främsta kultvin är det faktiskt hans danska faster som ligger bakom. Det var hon som gav honom smeknamnet Pingus efter en dansk seriefigur när hon tröttnat på att blanda ihop honom med en annan Peter i släkten. Flor de Pingus är ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2017

Smaknotering

Mycket rikt komplext vin från en strålande årgång. Här hittar man kryddiga toner, ceder, vanilj, choklad, plommon och mörka körsbär. Fyllig frukt och balanserat inslag av fat.

Drickes
2020-2025
Alkoholhalt
15%
Flaskstorlek
750 ml

Så tycker experterna

James Suckling
95p 94-95 p "Round and sexy. Shows lots of potential."

A chunky and pretty young wine with blueberries and blackberries and chocolate. Chewy tannins that are polished and fresh. Full-bodied. Round and sexy. Shows lots of potential.

WineAdvocate
93p 93 p "the wine is polished, more than it usually is"

Because of very low yields and a warm and dry season, the 2017 Flor de Pingus was produced from very concentrated grapes with lots of tannin, so they had to do a very soft vinification and an extended élevage, being very careful not to dry out the wine. So, they used less new oak barrels, and the wine was alternatively in barrique and stainless steel, trying to polish the tannins and keep the juiciness and avoid excessive tannins. So, the wine is polished, more than it usually is. It's ripe but without the perfect ripeness of a great vintage. It has character, in a somehow more baroque way. Peter Sisseck compared it to other vintages finished in seven: 1997, 2007. They only produced some 60,000 bottles, when the normal production should have been around 100,000 bottles, which means they lost some 40% of the crop because of the frost. It was bottled in July 2019, later than in other vintages.

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

Peter Sisseck startade utvecklingen av Dominio de Pingus redan 1990, då han var ansvarig för Hacienda Monasterio. Bland förebilderna nämns: Angélus, Le Pin och Valandraud i Bordeaux, Domänerna Leroy och Laurent i Bourgogne. Inga dåliga förebilder! Peter Sisseck är av den åsikten att ’vinet görs i vingården’. Man talar om fyra hörnstenar som gör Pingus så eftertraktad: 10 hektar med riktigt gamla stockar, 60 till 80 år gamla med Tinto del Pais mao Tempranillo. Dessa vingårdar ligger i La Horra, Sotillio, Pesquera och Valbueña. Green-harvest, som endast ger 3-4 klasar per ranka. ’Det är viktigt att få balans mellan uttaget och naturens nycker’. Supermogen frukt, 115 dagar mellan blommning och skörd. Avstjälkningen gör druva för druva! Uttaget ligger på 20hl per hektar vilket ger 1 kg frukt per ranka! Druvorna trampas i små tankar, 200% procent helt ny, fransk ek i barriquerna, jästkontakt under jäsning och lagring, absolut ingen klarning eller filtrering.

http://www.dominiopingus.com
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du