Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Condado de Haza 20 Aldeas 2018

Condado de Haza 20 Aldeas 2018

Ekologisk

Spanien, Ribera del Duero, 750 ml, 14%

Aldeas betyder by och namnet relaterar till de 20 byarna som fanns på platsen när den år 1011 återerövrades från morerna, på samma område som Bodega Condado de Haza ligger idag. 20 Aldeas är Condado de Hazas nya ekologiska vin tillverkat i en fruktdriven stil med mindre fatkaraktär än bodegans klass ···

Styckvis

199:-

/flaskaOrd. pris 229:-
Låda (12 st)

199:-

/flaska, totalt 2 388:- Ord. pris 2 748:-
Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
  • Nöt
  • Lamm
  • Fläsk
  • Vilt
  • Skogsfågel
  • Starka ostar
Årgång

2018

Druvor

Tempranillo

Smaknotering

Ung, fruktig doft med toner av plommon, blåbär, lakrits, rostade nötter, kaffe och vanilj. Smaken är djup och fyllig med tydliga, unga men fint inlindade tanniner och toner av plommon, blåbär, körsbär, kaffe och lakrits. Lång och nyanserad eftersmak. Vinner på lagring.

Drickes
2021-2030
Alkoholhalt
14%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
18-20ºC
Lufta vinet
1 timme

Så tycker experterna

James Suckling
95 p "It’s full-bodied and chewy with solid tannins and a flavorful finish."

A rich, structured red with blueberry and blackberry. Toasted oak and coffee, too. It’s full-bodied and chewy with solid tannins and a flavorful finish. Really solid. A little old-school, but shows clarity and focus. From organically grown grapes. Try after 2022.

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Aldeas betyder by och namnet relaterar till de 20 byarna som fanns på platsen när den år 1011 återerövrades från morerna, på samma område som Bodega Condado de Haza ligger idag. 20 Aldeas är Condado de Hazas nya ekologiska vin tillverkat i en fruktdriven stil med mindre fatkaraktär än bodegans klassiska viner från Duero-området. Eftersom vinet lagras i större träfat än vad beteckningen föreskriver står det "bara" Castilla y Leon på etiketten. Resultatet är emellertid ett fantastiskt vin med fin fyllighet, intensitet och med mjuka tanniner - vilket också poängen från Suckling skvallrar om. Drick till dina favoriträtter av nöt-, fläsk- eller lammkött. 

Producenten

Alejandro Fernandez är en av vinvärldens stora personligheter. I sin strävan efter kvalitet och åter kvalitet har han nästan passerat en milstolpe får varje årgång han har producerat. Det hela tog sin början när han 1972 köpte en gård i Ribera del Duero. Hans mål var enkelt - att producera vin i världsklass av Spaniens nationaldruva Tempranillo. Idag står Alejandro Fernandez bakom viner som Pesquera, El Vinculo och Condado de Haza.

http://www.condadodehaza.com/english/