Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Bodegas As Laxas Val do Sosego Albariño 2019

Bodegas As Laxas Val do Sosego Albariño 2019

Spanien, Rías Baixas, 750 ml, 12,5%

Bodegas As Laxas Val do Sosego kommer från ett av de "hetaste" distrikten i Spanien, Rias Baixas i Galicien, för vita viner och framförallt då för viner gjorda på den friska och lätt kryddiga druvsorten albariño  Det här är ett torrt, fruktigt och läskande vin på just albariño. Vinet är drickfärdigt ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Årgång

2019

Druvor

Albariño/Alvarinho

Smaknotering

Fruktig och mogen doft av päron, äpplen, tropisk frukt, persika, ananas och mineral. Smaken är torr och frisk med toner av gul och grön frukt och läskande fräschör. 

Drickes
2021-2025
Alkoholhalt
12,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
6-8ºC
Sockerhalt
11 g/l
Lufta vinet
1 timme

Så tycker experterna

James Suckling
92 p "lovely fruit and a flavorful finish"

A pretty white with sliced apples and pears, as well as some flint and steel undertones. It’s medium-to full-bodied with lovely fruit and a flavorful finish. Drink now.

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Bodegas As Laxas Val do Sosego kommer från ett av de "hetaste" distrikten i Spanien, Rias Baixas i Galicien, för vita viner och framförallt då för viner gjorda på den friska och lätt kryddiga druvsorten albariño  Det här är ett torrt, fruktigt och läskande vin på just albariño. Vinet är drickfärdigt men tål att sparas en tid. Perfekt som aperitif, till skaldjur och lättare fiskrätter.

Producenten

Bodegas As Laxas grundades av familjen Simón Ferro som köpte ortens vinkällare 1975, där viner har producerats sedan 1862. På den tiden hade fastigheten ungefär ett hektar traditionellt odlad vingård.  Idag tillhör företaget grundarnas fyra söner. 1986 byggdes vingården upp och var med om att grunda D.O Rias Baixas. Vid denna tidpunkt genomgick man en progressiv tillväxt och produktionen har gått från att producera 8 000 flaskor per år till 520 000 på mindre än ett decennium.

Idag äger man sin egen vingård som täcker en yta på cirka 50 hektar och under de senaste fem åren har man investerat i maskiner och ny utrustning för nästan 600 000 euro. Dessa investeringar avser alla aspekter av produktionen, från egen vinodling till uppgradering av vinlagring, tappningslinjer och spårbarhetssystem. 

För närvarande producerar man viner under med etiketten Laxas och Val do Sosego – bägge gjorda på 100 procent Albariño. Condado Laxas - en blandning av albariño, treixadura och loureiro. Bágoa do miño - ”Lágrima” av albariño. Några mousserande och tre single vinyard viner. 

https://www.bodegasaslaxas.com/en/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du