Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 1-3 dagar! Det är snabbast i Sverige det!

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du
Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Terroir al Limit Priorat Les Manyes 2014

Vad tyckte du?

Terroir al Limit Priorat Les Manyes 2014

Spanien, Priorat, 750 ml, 13,5%

Enbart 1,008 flaskor gjordes av årgången och 24 av dessa kommer till Winefinder. Denna producent representerar ett nytt och unikt uttryck av den spanska regionen Priorat. Vinmakaren Dominik Huber och hans sydafrikanska kompanjon Eben Sadie gör vin nästan helt tvärtemot vad vi är vana vid från region ···

Styckvis

2 348:-

/flaska
Låda (6 st)

2 348:-

/flaska, totalt 14 088:-
Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
  • Nöt
  • Lamm
  • Fläsk
  • Vilt
  • Skogsfågel
Årgång

2014

Druvor

Grenache

Smaknotering

  Ett vin som kombinerar blommiga dofter med inslag av röda och mörka bär med en tät och kryddig mineralig smak av mörka och röda bär, kryddor, färsk frukt och kakao. Sammansatt och fräsch många lager. Ett stort vin!  

Drickes
2018-2028
Alkoholhalt
13,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC
Lufta vinet
1 timme

Så tycker experterna

WineAdvocate
98 p "This is a tour de force Garnacha."

"The 2014 Les Manyes was bottled a little earlier, in June 2016. In many wineries in Priorat, 2013 is clearly better than 2014, but it is not that clear in the case here, and you have to take it wine by wine. In the case of this Les Manyes, I think 2014 was the big surprise, with a combination of depth, perfume, subtleness and power difficult to achieve. The clay and chalky soils provide for an extraordinary texture of tannins, a lot less coarse than those from slate soils. It distills all the Mediterranean herbs and flowers, the essence of ripe red cherries and wild strawberries with some chalky minerality in a nose and palate that is close to perfection. This is a tour de force Garnacha from... chalky soils in Priorat! There are 1,008 bottles produced."

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

5/5151

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Enbart 1,008 flaskor gjordes av årgången och 24 av dessa kommer till Winefinder. Denna producent representerar ett nytt och unikt uttryck av den spanska regionen Priorat. Vinmakaren Dominik Huber och hans sydafrikanska kompanjon Eben Sadie gör vin nästan helt tvärtemot vad vi är vana vid från regionen. De skördar sina druvor tidigt, jobbar inte med kraftig extrahering och undviker helt nya fat. Vingården Les Maynes är på alla sätt unik i Priorat – placerad 800 meter över havet på områdets aboslut högsta punkt. Vingården är blott 1,4 hektar och ligger vid den historiska byn Scala Dei – ”trappen till gud”. Namnet stammar från 1100-talet då en lokal fåraherde om och om igen drömde om en trappa som ledde till himmelriket. När han berättade om sin dröm för regionens munkar anlades ett klostervid namn Scala Dei. Vingården är planterad med 100% grenache med en snittålder på rankorna på 70 år. Vinet lagras i 20 månader på betong och jämförs av flera vinkritiker med Château Rayas. Ett mycket stort vin!

Producenten

Egendomen drivs av Dominik Huber som efter att ha lärt känna vår favoritproducent från Sydafrika, Eben Sadie, bestämde sig för att starta ett gemensamt projekt i Priorat. Fokus låg på att visa upp en annan sidan av regionen än sen skörd, kraftig extrahering och fathantering - istället ville de behålla druvornas fräschör, hålla nere alkoholhalten och låta frukten få visa upp sig genom att lagras på stora, gamla fat. Uttryck som "Det nya Spanien" och "det nya Priorat" har snart hörts till leda, men få visar upp ett så bra och intressant resultat som Terroir al Limit när de väljer att göra vin på ett helt annat sätt än vad vi så länge förknippat med regionen. Naturligt jordbruk och varsam vinmakning ger helt enkelt lättare och renare viner.