Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 1-3 dagar! Det är snabbast i Sverige det!

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du
Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Nin-Ortiz Nit de Nin 2015

Vad tyckte du?

Nin-Ortiz Nit de Nin 2015

Ekologisk

Spanien, Priorat, 750 ml, 15%

Ett av de allra bästa vinerna från Priorat enligt the Wine Advocate. Dessutom ekologiskt och biodynamiskt odlad. Druvorna kommer från en enskild vingård med gamla stockar av garnacha peluda (en speciell klon av garnacha) och carignan. Denna  ligger på 500 meters höjd och är planterad på den för områ ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2015

Druvor

Carignan, Grenache

Smaknotering

Ett vin som kombinerar blommiga dofter med inslag av röda och mörka bär med en tät och kryddig mineralig smak av mörka och röda bär, kryddor, torkad frukt och kakao. Sammansatt och fräsch många lager. Ett stort vin!

Drickes
2019-2035
Alkoholhalt
15%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC
Lufta vinet
2-4 timmar

Så tycker experterna

WineAdvocate
97 p "It is heady and ripe, exuberant and very open, a hedonistic, round and lush wine."

The Nit de Nin family has grown with the addition of a new vineyard. The wine produced since 2003 comes from Mas d´en Caçador—this was always named on the label, but it is now also specified in the wine name to distinguish between the new vineyard. The 2015 Nit de Nin Mas d’en Caçador comes from the vineyard mentioned in the name, a famous place in Porrera planted with old vines of Garnacha Negra, Garnacha Peluda and Cariñena. It fermented in an oak vat with indigenous yeasts and matured in a similar vat for 18 months. It is heady and ripe, exuberant and very open, a hedonistic, round and lush wine. The palate reveals very fine tannins and great harmony.

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

5/5151

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet passar bra till smakrika rätter av fågel, fläsk eller lamm samt till rätter av nötkött, gärna med smakrika tillbehör. För recept klicka på länkarna nedan.

Vinet

Ett av de allra bästa vinerna från Priorat enligt the Wine Advocate. Dessutom ekologiskt och biodynamiskt odlad. Druvorna kommer från en enskild vingård med gamla stockar av garnacha peluda (en speciell klon av garnacha) och carignan. Denna  ligger på 500 meters höjd och är planterad på den för området så typiska skifferjorden. Vinet har lagrats på franska ekfat (en tredjedel nya) i 18 månader. OBS! Mycket begränsad tillgång! Vinet görs bara i 4000 buteljer och vi har nu 120 buteljer till försäljning.

Producenten

Fram till nu har inte många hört talas om Ester Nin, men denna unga oenolog med rötter i Penedés , som blev etablerad för några år sedan i staden Porrera (Priorat), är den person som Daphne Glorian har anförtrotts att ta hand om hennes uppskattad högt vingårdar på Clos Erasmus sedan 2004. Ester Nin är också vinmakare, tillsammans med Enric Soler, som producerar en av de bästa Xarel-lo-vinerna i Penedes, Nun Vinya dels Taus (Cal Raspallet) och fungerar som en konsult till en annan Priorat-vineri, Terra de Verema. Nu återvänder hon till sitt eget familjeföretag. Ester Nin och Carles Ortiz har för närvarande två viner på marknaden, Nit de Nin (hennes första årgång var 2004) och Planetes de Nin (från år 2008). De båda behandlar sitt arbete på vingårdarna med beundransvärd professionalism och engagemang, som visar fullständig respekt för miljön, enligt ekologiska jordbruksmetoder och efter biodynamiska riktlinjer. De är övertygade om att detta är det enda sättet att göra det möjligt för vinstockarna att ge dess genuint äkta uttryck. Du behöver bara att prova ett av sina viner för att bli övertygad.