Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 1-3 dagar! Det är snabbast i Sverige det!

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du
Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Nin-Ortiz Nit de Nin 2010

Vad tyckte du?

Nin-Ortiz Nit de Nin 2010

Ekologisk

Spanien, Priorat, 750 ml, 15%

Ett av de allra bästa vinerna från Priorat enligt Wine Advocate - här med mognad från 2010! Dessutom ekologiskt och biodynamiskt odlad. Druvorna kommer från en enskild vingård med gamla stockar av garnacha peluda (en speciell klon av garnacha) och carignan. Denna  ligger på 500 meters höjd och är pl ···

Styckvis

799:-

/flaska
Låda (6 st)

799:-

/flaska, totalt 4 794:-
Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
  • Nöt
  • Lamm
  • Fläsk
  • Vilt
  • Skogsfågel
Årgång

2010

Druvor

Carignan, Grenache

Smaknotering

Ett vin som kombinerar blommiga dofter med inslag av röda och mörka bär med en tät och kryddig mineralig smak av mörka och röda bär, kryddor, torkad frukt och kakao. Sammansatt och fräsch med många lager. Ett stort vin! 

Drickes
2018-2030
Alkoholhalt
15%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC
Lufta vinet
2-4 timmar

Så tycker experterna

James Suckling
94 p " Supple tannins add shape to the very long, spicy finish, which leaves notes of dark berries, minerals and cola behind."

"Saturated ruby. Heady scents of black raspberry, cherry-cola, star anise and rose oil. Deeply pitched, intense red and dark berry and cherry flavors are joined by sexy floral pastille and spicecake nuances that build with aeration. Supple tannins add shape to the very long, spicy finish, which leaves notes of dark berries, minerals and cola behind."90+

WineAdvocate
92 p "It has a lively, exotic bouquet of orange sorbet, kirsch and a touch of liquorice that is immediately captivating."

"The four barrels of 2010 Nit de Nin come from 80- to 100-year-old Garnacha and Carinena vines from Mas d En Cacador in Porrera. It has a lively, exotic bouquet of orange sorbet, kirsch and a touch of liquorice that is immediately captivating. The palate is medium-bodied with saturated tannins, layers of ripe, lascivious red fruit leading to a sumptuous, mineral-rich finish with a subtle hint of oxtail on the aftertaste. While not a cheap Priorat red, it is certainly an intellectual wine that should offer a fascinating evolution."

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

5/5351

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet passar bra till smakrika rätter av fågel, fläsk eller lamm samt till rätter av nötkött, gärna med smakrika tillbehör. För recept klicka på länkarna nedan.

Vinet

Ett av de allra bästa vinerna från Priorat enligt Wine Advocate - här med mognad från 2010! Dessutom ekologiskt och biodynamiskt odlad. Druvorna kommer från en enskild vingård med gamla stockar av garnacha peluda (en speciell klon av garnacha) och carignan. Denna  ligger på 500 meters höjd och är planterad på den för området så typiska skifferjorden. Vinet har lagrats på franska ekfat (en tredjedel nya) i 18 månader. OBS! Mycket begränsad tillgång! Vinet görs bara i 4000 buteljer och vi har nu 120 buteljer till försäljning.

Producenten

Fram till nu har inte många hört talas om Ester Nin, men denna unga oenolog med rötter i Penedés , som blev etablerad för några år sedan i staden Porrera (Priorat), är den person som Daphne Glorian har anförtrotts att ta hand om hennes uppskattad högt vingårdar på Clos Erasmus sedan 2004. Ester Nin är också vinmakare, tillsammans med Enric Soler, som producerar en av de bästa Xarel-lo-vinerna i Penedes, Nun Vinya dels Taus (Cal Raspallet) och fungerar som en konsult till en annan Priorat-vineri, Terra de Verema. Nu återvänder hon till sitt eget familjeföretag. Ester Nin och Carles Ortiz har för närvarande två viner på marknaden, Nit de Nin (hennes första årgång var 2004) och Planetes de Nin (från år 2008). De båda behandlar sitt arbete på vingårdarna med beundransvärd professionalism och engagemang, som visar fullständig respekt för miljön, enligt ekologiska jordbruksmetoder och efter biodynamiska riktlinjer. De är övertygade om att detta är det enda sättet att göra det möjligt för vinstockarna att ge dess genuint äkta uttryck. Du behöver bara att prova ett av sina viner för att bli övertygad.