Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Clos Erasmus - Clos i Terrasses Laurel 2014

Vad tyckte du?

Clos Erasmus - Clos i Terrasses Laurel 2014

Ekologisk

Spanien, Priorat, 750 ml, 15%

Jäsningen sker i ekfat, betongägg och amforor följt av lagring under 16-18 månader på en kombination av 20 hl franska ekfat, neutrala 225 l franska ekfat och i leramforor.   Druvor: Garnatxa 80%, Cabernet Sauvignon 10%, Syrah 10% Vinmakare: Daphne Glorian Jordmån: Skiffer

Styckvis

449:-

/flaska
Låda (6 st)

449:-

/flaska, totalt 2 694:-
Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
  • Nöt
  • Lamm
  • Fläsk
  • Vilt
  • Skogsfågel
Årgång

2014

Druvor

Cabernet Sauvignon, Syrah, Garnacha

Smaknotering

Doften bjuder på lätt mogna fruktiga och kryddiga toner med inslag av mullbär, blåbär och örter. Smaken är frisk och fyllig med friktiga toner av mörka bär med kryddiga inslag av färska örter, salmiak och fat.

Drickes
2021-2025
Alkoholhalt
15%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC
Lufta vinet
1 timma

Så tycker experterna

WineAdvocate
95 p "I was really blown away by the aromatics of the 2014 Laurel."

I was really blown away by the aromatics of the 2014 Laurel. As soon as I put my nose in the glass I was transported to the vineyards of Gratallops, with a blast of wild herbs and flowers followed by a stream of smoked meat, juicy red currants and raspberries. It is mostly Garnacha but with some 10% each Syrah and Cabernet Sauvignon. The grapes are cooled down during the night and in the morning some are destemmed, and some others are left with the stems on and fermented mostly with indigenous yeasts. The élevage here is one year in a combination of used oak barrels, oak vats, cement and amphorae. They have increased the volume of wine being raised in amphorae in this 2014. This might very well be the finest Laurel to date. Simply stunning! 24,000 bottles were produced in 2014.

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Detta vin är ännu inte betygsatt av våra kunder.
Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

0/5151

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Passar till smakrika rätter av nöt, småvilt, fågel och vegetariskt.

Vinet

Jäsningen sker i ekfat, betongägg och amforor följt av lagring under 16-18 månader på en kombination av 20 hl franska ekfat, neutrala 225 l franska ekfat och i leramforor.

 

Druvor: Garnatxa 80%, Cabernet Sauvignon 10%, Syrah 10%

Vinmakare: Daphne Glorian

Jordmån: Skiffer

Producenten

Clos Erasmus skapades av Daphne Glorian, en vinälskare och passionerad perfektionist som är gift med den amerikanske vinimportören Eric Solomon. Hon köpte fyra branta, terrasserade vingårdar och skapade Clos Erasmus år 1990.

Vinerna producerades från början i Alvaro Palacios källare, men när hans nya, toppmoderna vineri stod klart tog hon över de gamla lokalerna. Sedan 1994 producerar hon också ett andravin, Laurel. Hon ändrade då också företagets namn till Clos i Terrasses. De båda vinerna görs i synnerligen begränsade volymer som säljs i endast tre länder, USA, Schweiz och Sverige.

http://www.closerasmus.com
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du