Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Gramona Xarel.lo Font Jui Penedès Øko 2014

Vad tyckte du?

Gramona Xarel.lo Font Jui Penedès Øko 2014

Spanien, Penedès, 750 ml

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Årgång

2014

Flaskstorlek
750 ml

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Detta vin är ännu inte betygsatt av våra kunder.
Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

0/5051

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

2014, Gramona Font Jui Xarel.lo Cava, Penedès Gramona Font Jui Xarel.lo
Xarel.lo er bedst kendt for at være rygraden i de fleste Cavaer, men Gramona familien vil med denne vin bevise at druen også sagtens kan stå på egne ben i en hvidvin. Alle druer kommer fra en blot 4 ha. stor vinmark med vinstokke på over 40 år. Vinen lagrer 3-4 måneder på nye franske egetræsfade og derefter 1 år på flaske inden frigivelse. Vinen har en flot gylden farve med voksagtige toner, stor og kompleks bouquet med antydning af eksotiske frugter og pære, lidt balsamico toner fra lagringen sur lie og lidt fennikel. Smagen er frisk og præcis med masser af frugt.

Producenten

Gramona är en av de mest ansedda och klassiska cavaproducenterna. Egendomen är familjeägd sedan mer än 130 år och är inne nu inne på den femte generationen. Druvorna till deras viner kommer från egna vingårdar och från samarbete med kontrakterade odlare.

Familjen sätter en stor ära i att producera cava av en kvalitetskaliber som visar upp en för många ny sida av den bubblande drycken. Flera av deras cavor långtidslagras och får ligga upp till sju år på jästfällning för att bli såväl komplexa och långlivade.  

http://www.gramona.com

Karta