Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Raventos I Blanc Silencis 2015

Vad tyckte du?

Raventos I Blanc Silencis 2015

Ekologisk

Spanien, Penedès, 750 ml, 12,21%

Ett härligt vin från Raventos I Blanc. Druvsorten xarel-lo brukar vi oftast finna som en av ingredienserna i Spaniens bubblande Cava - men här är det gjort som ett torrt stilla vin med både kropp och fräschör. Druvorna har en snittålder på hela 50 år (vilket ovanligt för vita viner) som ger väldig ···

Styckvis

185:-

/flaska
Låda (6 st)

185:-

/flaska, totalt 1 110:-
Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
  • Kyckling och kalkon
  • Anka
  • Fisk
  • Fet fisk
  • Vegetariskt och sallader
  • Milda ostar
Årgång

2015

Druvor

Xarel-lo

Smaknotering

Doften är ung och fräsch med toner av citron, gröna plommon och äpplen, persika och mineral.  Smaken är torr och mycket frisk med inslag av citrus, mineral och stenfrukt. Eftersmaken är mycket balanserad i en frisk, aptitretande stil med en lätt och fräsch spritz på tungan.

Drickes
2016-2020
Alkoholhalt
12,21%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
8-10ºC
Lufta vinet
1 timme

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

4/5251

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet passar mycket bra till eleganta rätter av fisk och skaldjur. Utomordentligt även som en aptitretande aperitif.

Vinet

Ett härligt vin från Raventos I Blanc. Druvsorten xarel-lo brukar vi oftast finna som en av ingredienserna i Spaniens bubblande Cava - men här är det gjort som ett torrt stilla vin med både kropp och fräschör.

Druvorna har en snittålder på hela 50 år (vilket ovanligt för vita viner) som ger väldigt komplexa karaktärer till vinet. Vinet har jäst på ekfat och är helt ofiltrerad vilket ger extra kraft och ytterligare en smakdimension. Detta kan även ge lite slöjor i (vinet är inte helt klart i sitt utseende) vilket inte på något sätt är en defekt. Det har också en lätt och naturlig spritz som gör att vinet känns extra fräscht i munnen. 

Karta