Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Domaines Lupier El Terroir EKO 2017
Våra kunder tycker

Domaines LupierEl Terroir EKO 2017

Ekologisk

Spanien, Navarra, 750 ml, 13%

Från en av de hetaste producenterna i Spanien just nu. Wine Advocate nämner Domaines Luper som en producent att hålla ögonen på och det har vi gjort ett tag nu. Druvorna i detta vin kommer från gamla bush vines av garnacha - där de äldsta planterades 1903 - med en medelålder på 75 år. Druvorna hämta···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2017

Druvor

Grenache

Smaknotering

Doften är inbjudande fruktig med toner av mörk frukt (björnbär, mörka körsbär, blåbär), kryddor, mineral och örter. Smaken är medelfylligt med en pigg syra, fina men tydliga tanniner och en lång eftersmak. 

Drickes
2021-2025
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC
Lufta vinet
1 timme

Så tycker experterna

GuiaPenin
95p 95 p

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

Wine Advocate nämner Domaines Luper som en producent att hålla ögonen på. Bakom etiketten finns Enrique Basarte and Elisa Úcar som tillsammans bestämde sig för att realisera sin dröm att odla garnacha. Enrique gav sig ut på en pilgrimsfärd att rädda gamla vingårdar med garnacha i det svala atlantiska bergsklimatet runt byn San Martín de Unx. De övertog samtidigt en 1800-tals herrgård som gjordes om till ett vineri. Idag består deras ägor av hälsosamma biodynamiskt odlade druvor som alla är mycket gamla - alla har minst 50+ år på nacken och de äldsta parcellerna planterades redan 1903. Totalt äger man 17 hektar vingårdar (fördelat på 27 parceller). Produktionen är extremt liten med endast cirka 40,000 flaskor årligen. Man har på senare år också mer och mer övergått från att använda små ekfat till förmån för större 500-600-liters ekfat med syfte att ytterligare framhäva garnachas fruktkaraktär som huvudperson.

http://www.domaineslupier.com/en
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du