Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 1-3 dagar! Det är snabbast i Sverige det!

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du
Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
4 Kilos Vinicola Gallinas y Focas 2014

Vad tyckte du?

4 Kilos Vinicola Gallinas y Focas 2014

Spanien, Mallorca, 750 ml, 13,5%

Gallinas y Focas är ett samarbete mellan 4 Kilos och välgörenhetsorganisationen Amadip Esment som jobbar för att förbättra situationen för intellektuellt handikappade. Vinet är gjort på 90 procent matua negra och 10 procent syrah som lagrats 18 månader i en blandning av stora till mycket stora fat ( ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2014

Druvor

Callet, Manto Negro

Smaknotering

Ljust röd färg. Stor aromatisk blommig doft av  röda bär och kryddor. Smaken är lätt och fräsch och "juicy" med inslag av röda bär och kryddor. Sammansatt men ändå lätt och fräscht. 

Alkoholhalt
13,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC
Lufta vinet
1 timme

Så tycker experterna

Winefinders Wine Team
91 p "Ren drickglädje - lätt och elegant med röda bär och kryddor."

I en tid då så många spanska röda viner känns tunga, superkoncentrerade och parfymerade med massor av ek så är det här rena uppenbarelsen. Gallinas y Focas är lite av anti-tesen till 4 Kilos egna viner. Lätt, fräscht, juicy och läckert med en skön smak av röda bär och kryddor. Elegant och tidstypiskt och ren drickglädje.

Winefinder

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

4/5851

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Gallinas y Focas är ett samarbete mellan 4 Kilos och välgörenhetsorganisationen Amadip Esment som jobbar för att förbättra situationen för intellektuellt handikappade. Vinet är gjort på 90 procent matua negra och 10 procent syrah som lagrats 18 månader i en blandning av stora till mycket stora fat (500 till 4000 liter). Därefter har vinet fått ytterligare 6 månaders lagring på flaska. Det roliga namnet, Hönor och Sälar, spånades fram av Amadip Esment. eftersom hönor är roliga och sälar "klappar"!

Producenten

Detta projekt etablerades så sent som 2006 och har på kort tid blivit lite av ett kultvin på Mallorca. Namnet kommer från investeringen som varje partner gjorde, 4 miljoner pesos. Man använder sig av både lokala och mer internationella druvsorter och gör väldigt moderna viner. På kort tid har man fått mycket positiv kritik för sina viner av internationella vinkritiger vilket gör att vinerna inte är helt lätta att få tag på. 4 Kilos är firmans första vin och andravinet heter 12 Volts.

http://www.4kilos.com/