Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 1-3 dagar! Det är snabbast i Sverige det!

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du
Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Finca Antigua Tempranillo Crianza 2010

Vad tyckte du?

Finca Antigua Tempranillo Crianza 2010

Spanien, La Mancha, 750 ml, 14%

Finca Antigua är en del av Familia Martinez Bujanda och en utlöpare av det kända Riojahuset Bodegas Valdemar (familjen inkluderar också Finca Valpiedra och Finca Montepedroso). Finca Antigua görs i La Mancha och efter att druvorna skördats och krossats och jäst lagras vinet i sex månader på amerikan ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2010

Druvor

Tempranillo

Smaknotering

Doften är fruktig med inslag av mörka bär, vanilj och viol. Smaken är lång och balanserad med ren frukt, inslag av ekfat och kryddig avslutning.

Drickes
2019-2018
Alkoholhalt
14%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
18-20ºC
Lufta vinet
1 timme

Så tycker experterna

VinAvisen
5/5

WineLab.dk
4/5 p "Mjuk och rund smakupplevelse"

Publikt vin som kommer att samla många fatälskare i sina armar! Speciell doft av lite kokos och inte minst av ek från fatlagringen. Mjuk och rund smakupplevelse med kokos och frukt som drar mot rabarbertårta. Saftig eftersmak med söta bär och syrliga gröna äpple. "Pleaser-vin" som kommer att falla många i smaken, även utan mat.

Allt är inte muskler, insmickrande sötma och hög bullrig alkohol. Denna insikt ger mig en inre belåtenhet. Här finns de yppiga bärtonerna, mineraliteten och en finstämd stram struktur. Med andra ord allt jag tycker är underbart till mat gjord med kärlek till råvarans ursprung och en med ett ben i traditionen och ett i det moderna förhållningssättet. I denna rara flaska finns mörka körsbär, inlagda plommon, saltlakrits och mineral som alla bidrar till en mycket spännande flaska vin än det ynka prislappen antyder.

BjörnstierneAntonson
The Richard Juhlin Champagne Club, Stockholm

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

5/5151

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Finca Antigua är en del av Familia Martinez Bujanda och en utlöpare av det kända Riojahuset Bodegas Valdemar (familjen inkluderar också Finca Valpiedra och Finca Montepedroso). Finca Antigua görs i La Mancha och efter att druvorna skördats och krossats och jäst lagras vinet i sex månader på amerikanska ekfat. Vilket gett ett vin med fräsch frukt och lite ektoner. 

Producenten

Detta hus är och drivs av familjen Martinez Bujanda från det mer kända Riojahuset Bodegas Valdemar. De förfogar över ca 1000 ha som förutom Tempranillo är planterat med Cabernet Sauvignon, Merlot och Syrah.
http://www.familiamartinezbujanda.com/antigua/?idc