Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Bodegas Bleda Castillo de Jumilla Monastrell  2016

Vad tyckte du?

Bodegas Bleda Castillo de Jumilla Monastrell 2016

Spanien, Jumilla, 750 ml, 14%

Vinet är gjort på den lokala druvan monastrell. Druvorna skördades första veckan i oktober och fick sedan jäsa på ståltank och vinet buteljerades sedan i januari.

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2016

Druvor

Monastrell

Smaknotering

Ungdomlig och fruktig doft av blåbär, björnbär, körbärsylt och lakrits. Smaken är mjuk, med mogna tanniner och fin fyllighet.  

Drickes
2019-2020
Alkoholhalt
14%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC

Så tycker experterna

WineAdvocate
"Best Valued!"

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Detta vin är ännu inte betygsatt av våra kunder.
Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

0/5051

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Vinet är gjort på den lokala druvan monastrell. Druvorna skördades första veckan i oktober och fick sedan jäsa på ståltank och vinet buteljerades sedan i januari.

Producenten

Bodegas Bleda ligger i det relativt okända distriktet Jumilla, som i gamla dagar var känd för att producera tunga alkoholrika viner som användes för att blanda i lite lättare viner från både Spanien och Frankrike. Den genomsnittliga avkastningen var mellan 15 -18  hektoliter/hektar. ha, vilket i det långa loppet visade sig vara olönsam, och när marknaden för de då mycket tunga och alkoholrika vinerna var i nedgång, så kände de sig tvungen att ändra på stilen. Detta ledde bland annat att förutom distriktets traditionella druvor, Monastrell, planterades klassiska franska druvsorter som Cabernet Sauvignon och Merlot. Resultatet, som vi ser idag är mycket övertygande och det skulle inte bli förvånad om vi får se en utveckling i distriktet, som är jämförbar med motsvarande kultdistriktet Priorat.

http://www.bodegasbleda.es/en
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du