Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 1-3 dagar! Det är snabbast i Sverige det!

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du
Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Emilio Lustau Temalada Lustau Sherry (6 flaskor)

Vad tyckte du?

Emilio Lustau Temalada Lustau Sherry (6 flaskor)

Spanien, Jerez, 750 ml

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Smaknotering
Flaskstorlek
750 ml

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

5/5151

Vinet & maten


Recept som passar detta vin


Vinet

Producenten

1896 planterade Don José Ruiz-Berdejo sina första vinrankor på den egna egendomenNuestra Señora de la Esperanza (Our Lady of Hope) - belägen strax utanför Jerez de la Frontera. Josés plan var att lagra fat på sin egendom för att senare sälja dem till något stort exportföretag.På 1950-talet tog Jose’s svärson Don Emilio Lustau Ortega över bodegan. Don Emilio Lustau Ortega förutsåg en stark och expansiv framtid vilket ledde till att Emilio flyttade bodegan till Santiago distrikteti hjärtat av Jerez. Utöver att denna plats var första steget i Emilios bodegas expansion, så var flytten också strategisk; här kunde man sammanstråla med en utvald grupp Sherryexportörer. Projektet blev framgångsrikt och två årtionden senare investerade Emilio sina förtjänster för att utöka bodegan ytterligare med två nya källare på den gamla släktgården, Nuestra Señora de la Esperanza. 1980steg Rafael Balao in i bilden och skapade en portfölj av Almacenista sherrys. Almacenista innebär att sherryn kommit från en privat förvaltare som inte nödvändigtvis är den som gjort grundvinet, men som sett till att det fått rätt mognad. Lustau specialitet är att buteljera dessa godbitar ograverade vilket står i kontrast till det oftast förekommande, nämligen att stora hus köper upp sådana viner för att krydda sina standardmärken.
http://www.emilio-lustau.com/