Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 1-3 dagar! Det är snabbast i Sverige det!

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du
Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Bodegas Baron Amontillado Micaela Sherry

Vad tyckte du?

Bodegas Baron Amontillado Micaela Sherry

Spanien, Jerez, 750 ml, 17,5%

För första gången på Winefinder i liten allokering - torr och ljuvlig sherry när den är som bäst! Micaela-serien kommer från ”yngre rankor” (20-60 år) och representerar en fruktdriven och drickvänlig stil. Namnet Micaela kommer från vinmakaren Enriques farmor. Druvorna fortifieras till 15 % alkohol ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Druvor

Palomino

Smaknotering

Gyllene bärnstensgul färg med toner av rostade nötter, karamell, äpple, bittermandel och en sälta som binder samman aromerna. Smaken är helt torr med en stor komplexitet, balans och stiltypisk fräschör. En fantastiskt sherry-upplevelse!

Drickes
2019-2028
Alkoholhalt
17,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
10ºC
Sockerhalt
5 g/l

Så tycker experterna

Dina Viner
91++ p "En torr, snygg och silkig sherry med fräsch frukt."

"En torr, snygg och silkig sherry med fräsch frukt, bra balans och inslag av gåslever, pomelo, paranötter, hasselnötter, sälta och mineraler. "

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

4/51251

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

För första gången på Winefinder i liten allokering - torr och ljuvlig sherry när den är som bäst! Micaela-serien kommer från ”yngre rankor” (20-60 år) och representerar en fruktdriven och drickvänlig stil. Namnet Micaela kommer från vinmakaren Enriques farmor. Druvorna fortifieras till 15 % alkohol efter jäsningen och får därefter vila i ungefär fem år på fat. Under denna tid bildas ett jästtäcke (så kallat flor) som skyddar sherryn mot oxidering. Efter denna period fortifieras vinet på nytt upp till 17,5 % varvid flortäcket dör och sherryn kommer i kontakt med syre. Denna kombination av lagring både med och utan kontakt med syre ger vinet dess speciella stil. En Amontillado-sherry karaktäriseras av sin charmiga fruktigt, nötiga karaktär, sin färschör och sin fina förmåga att matchas med mat - till chark- och ostbrickan är den en oslagbar följeslagare såväl som till tapas, mandlar, ibericoskinka, svamprätter och kronärtskocka. Missa inte denna!

Producenten

Bodegas Baron har en historia som dateras bak till 1805 (deras äldsta Solera har dock spår av över 400 år gammalt vin i sig). Bodegans nuvarande ägare tog över 1985 då den köptes av dagens vinmakare, Enrique Perez’s, farfar. Farfaderns livshistoria är en saga i sig självt - hans lokala smeknamn var Xixarito (namnet betyder Lilla Ärtan och tillkom för att han under en period bara hade råd att äta ärtor). Xixarito växte upp som en fattig föräldralös pojke. Han hankade sig fram på småjobb med en hemlig dröm om att en dag få göra sherry. I vuxen ålder började han göra sig pengar på att återvinna järn från skrotupplag och han sågs lite som byns tiggare. När järnindustrin började ta fart vände hans lycka och för pengarna han tjänade köpte han bodegan - till byfolkets stora förvåning. Idag drivs bodegan av barbarnet Enrique. Man äger 30 hektar på Albariza-jordmån utanför Sanlucár de Barrameda. Till skillnad från många andra sherryproducenter som köper färdig must, gör man på Bodegas Baron allt själva - från vingård till viner.

http://bodegasbaron.es/en/