Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 1-3 dagar! Det är snabbast i Sverige det!

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du
Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Bodegas Ossian Ossian 2009

Vad tyckte du?

Bodegas Ossian Ossian 2009

Ekologisk

Spanien, Castilla y León, 750 ml, 14%

Druvorna växer på vinstockar med en snittålder på mer än 100 år gamla, åldern varierar mellan 80 och 200 år. Odlingarna ligger vid staden Valladolid. Även om vinet inte görs på chardonnay så är det de stora vita vinerna från Bourgogne som är förebilden. Musten får jäsa i franska ekfat och sedan oc ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Årgång

2009

Druvor

Verdejo/Verdelho

Smaknotering

Modernt vitt från 100-åriga stockar! Tasting note Doften är stor och komplex med toner av ek, mandel, persika och citrus. Smaken är mycket fruktig med markerad syra, fatkaraktär och inslag av marsipan, färska örter och anis. Lång och intensiv eftersmak.

Drickes
2019-2015
Alkoholhalt
14%
Flaskstorlek
750 ml

Så tycker experterna

WineAdvocate
92p/100

The 2009 Blanco is pure Verdejo aged for 10 months in French oak, sourced from pre-phylloxera, 160 to 180-year-old vines that must be wondering exactly when they can retire. Let’s hope not yet, because it has a lovely bouquet with apricot blossom, almond paste and a hint of toffee apple. The palate is medium-bodied with a kick of spice and rhubarb on the entry. It has superb acidity with great precision; tightly coiled but then expanding on the focused finish with hints of beeswax and lemongrass. As usual, this is an impressive white Rueda with as much intellectual as sensory satisfaction.

JancisRobinson
17p+/20

Aromas of golden apple and baked quince. A panna cotta creaminess, open and generous yet racy lemony acidity. Vibrant. Tremendous finesse and focus here.

70-talet var en tid då Spanien på kort tid fick ett gott rykte hemma och även internationellt. Man växte fort, nya bodegor etablerades, nya vingårdar planterades och priserna på vinerna och även deras renommé sköt snabbt i höjden. 90-talet var ytterligare en dynamisk tid, det dök upp fler mindre bodegor och ”kultviner” och ”garageviner”.

BjörnstierneAntonson
The Richard Juhlin Champagne Club, Stockholm

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

5/5151

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet passar bra till rätter av fläsk och kyckling eller till smakrika fisk- och skaldjursrätter. Klicka på länkarna nedan för att komma till recepten.


Vinet

Vinet

Druvorna växer på vinstockar med en snittålder på mer än 100 år gamla, åldern varierar mellan 80 och 200 år. Odlingarna ligger vid staden Valladolid. Även om vinet inte görs på chardonnay så är det de stora vita vinerna från Bourgogne som är förebilden. Musten får jäsa i franska ekfat och sedan också lagras på ek i tio månader. 40% av eken är ny.

DRUVOR 100% verdejo

LAGRINGSHORISONT 2012-2015. Vinet är drickfärdigt men tål att sparas en tid.

Producent
Javier Zaccagnini är, tillsammans med Mariano Garcia, mannen bakom det berömda vinet Aalto. Tidigare arbetade Javier för den spanska kontrollenheten Consejo Regulador men hans passion för vin och drömmen om att göra sitt eget vin blev verklighet 1999 genom Aalto-projektet. Genom sitt arbete som kontrollant så har Javier en stor kännedom om de bästa växtplatserna. Han fick nys om en odling i Rueda med över 100 år gamla vinstockar av verdejo. Han skickade upp mustprover för analys till en vän i Bourgogne som blev helt lyrisk över vad han testade. 2005 presenterade han den första årgången och vinet har sedan åkt lite berg- och dalbana innan han hittat den rätta balansen mellan ek, frukt och syra. Eftersom vinet ligger strax utanför gränsen till Rueda i Castilla y León så är vinet klassat som en Vino de la Tierra de Castilla y León.

Producenten

Javier Zaccagnini är tillsammans med Mariano Garcia mannen bakom vinet Aalto. Tidigare arbetade Javier för den spanska kontrollenheten Consejo Regulador. Men hans passion för vin och dröm om att göra sitt eget vin blev verklighet 1999 genom Aalto-projektet. Genom sitt arbete som kontrollant så har Javier en stor kännedom över de bästa växtplatserna. Han fick nys om en odling i Rueda med 100 år gamla vinstockar av verdejo. Han skickade upp saftprover för analys till en vän i Bourgogne som blev helt lyrisk över vad han testade. 2005 presenterade han den första årgången och vinet har sedan åkt lite berg- och dalbana innan han hittat den rätta balansen mellan ek, frukt och syra. Eftersom vinet ligger strax utanför gränsen till Rueda i Castilla y León så är vinet klassat som en Vino de la Tierra de Castilla y León.
http://www.ossian.es/