Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Alvaro Palacios Villa de Corullon 2009

Alvaro Palacios Villa de Corullon 2009

Spanien, Bierzo, 750 ml, 14,5%

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Årgång

2009

Druvor

Mencía

Alkoholhalt
14,5%
Flaskstorlek
750 ml

Så tycker experterna

"This rich red shows concentration, with ripe plum, tobacco, anise and tarry flavors backed by firm tannins. Remains energetic, with lively acidity giving way to a fresh, minerally finish."

 

"En vin fra den spanske superstjerne Rioja, men denne er fra det nyopdagede vinområde Bierzo, som ligger i Castilla Leon og byder på den spændende drue Mencia. Vinen kommer fra vinmarker omkring byen Corullon, hvor vinstokkene er op til 90 år gamle. Vinen har lagret i 14 måneder på egetræsfade. Som man ville sige i sommelier-kredse, er det en stor vin, og den vil sikkert også være at finde på mit eget julebord."

 

Kundbetyg

Detta vin är ännu inte betygsatt av våra kunder.
Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

0/5051

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Producenten

Över de senaste 20 åren har Alvaro Palacios producerat några av Spaniens främsta viner - viner som fått kultstatus bland vinintresserade runt om i världen. Han har revolutionerat den spanska vinindustrin och anses vara en av landets främsta vinmakare - inte minst för sitt arbete i det länge bortglömda distriktet Priorat.

Alvaro Palacios är om någon synonym för den nya generationen i Spanien, och hans prestigevin l'Ermita från Priorat räknas, tillsammans med Pingus och Vega Sicila, till de bästa spanska kultvinerna.

Alvaro Palacios växte upp i en familj med 9 barn och hans föräldrar var ägare till den ansedda vingården Palacios Remondo i Rioja. Alvaro kunde ha valt att stanna och ta över driften av vingården, men han reste till Bordeaux, där han var utbildade sig till oenolog för att senare jobba för Moueix-familjen på Chateau Pétrus.

När Alvaro återvände till Spanien igen teamade han ihop med René Barbier och en grupp med vinmakare som sökte nya spännande utmaningar i gamla bortglömda spanska områden. De fastnade för Priorat - ett distrikt med fantastisk potential men där fler och fler vinodlare hade börjat avveckla sina vingårdar eftersom de gamla stockarna och den steniga jorden gav alldeles för låg avkastning.

1990 köpte Alvaro sin första vingård, Finca Dofi, med målet att producera en korsning mellan Pétrus och La Grange. 1993 köpte han den då prestigefyllda vingården l'Ermita, som är planterad med 60 och 100 år gamla vinstockar som och som aldrig ympats på amerikanska rotstockar - utan växer på sina egna rötter. Redan 1995 började kritiker strö sina lovord över Alvaro Palacios, och detta har bara fortsatt.

2000 frågade Alvaros pappa om han skulle ta över den dagliga ledningen av vingård i Rioja, och frestelsen att hantera vingården utan inblandning var för hög. Det första steget var att helt överge att köpa in frukt från andra odlare. Alvaro trodde att med över 100 hektar vinodlingar skulle man inte behöva andras druvor. Han har också genomfört ekologi i vingårdar och avkastningen sänktes avsevärt. Och resultatet uteblev inte: Rioja i världsklass!

 

Karta