Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Pinoso Vermador 2015

Vad tyckte du?

Pinoso Vermador 2015

Ekologisk

Spanien, Alicante, 750 ml, 14%

Pinoso ligger precis intill bergen vid Alicantes och har ett klimat med svala nätter och varma dagar. Det är ett klimat som är perfekt för druvan mourvédre, som här går under namnet monastrell. Vinet innehåller även 15 procent petit verdot - den känsliga druvan från Bordeaux. Jordbruket sker ekologi ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2015

Druvor

Petit Verdot, Mourvèdre

Smaknotering

Fruktig och kryddig doft med toner av björnbär, blåbär, tranbär, plommon, söta kryddor och choklad. Smaken är fyllig med mjuka tanniner med lite sötlakrits i eftersmaken.

Alkoholhalt
14%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
18ºC

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Detta vin är ännu inte betygsatt av våra kunder.
Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

0/5051

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Pinoso ligger precis intill bergen vid Alicantes och har ett klimat med svala nätter och varma dagar. Det är ett klimat som är perfekt för druvan mourvédre, som här går under namnet monastrell. Vinet innehåller även 15 procent petit verdot - den känsliga druvan från Bordeaux. Jordbruket sker ekologiskt och vinkällaren har moderniserats rejält sedan en nya generationen tog över. Vinstakarnas genomsnittsålder ligger på 40 år.

Producenten

Staden Pinoso ligger i den västra delen av provinsen Alicante ca 600 meter över havet. Det är ca 50 km från staden Murcia och ca 70 km från Benidorm, den kända spanska turistorten. La Bodega de Pinoso bildades som ett kooperativ 1932, men traditionen av vinframställning i staden går flera århundraden tillbaka. Huvudsyftet med kooperativet var att föra samman odlarna i området för att förhindra att gamla familjevingårdar försvann eller tappade i inflytande - en klassisk tanke om att tillsammans kan man vara starka i förhållandet till andra aktörer som kanske säljer och marknadsför vinerna. I början av 2000-talet bestämde sig La Bodega de Pinoso att börja sälja sitt vin under kooperativets eget varumärke och anamma ekologiskt jordbruk, och därmed inleddes en ny era.