Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 1-3 dagar! Det är snabbast i Sverige det!

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du
Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Rafael Bernabé Navarro Tinajas de La Mata 2014

Vad tyckte du?

Rafael Bernabé Navarro Tinajas de La Mata 2014

Ekologisk

Spanien, Alicante, 750 ml, 12,5%

Ett så kallat "vin orange" eller orange vin - ett vitt vin som fått en orange färg av skalkontakt på amforor. Vinet som görs på ekologisit odlade merseguera- och moscateldruvor från oympade stockar som växer under havets nivå där man tidigare hade saltutvinning i nationalparken La Mata. Druvorna får ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Årgång

2014

Druvor

Moscatel, Merseguera

Smaknotering

Orangerosa färg som indikerar skalkontakt. Stor parfymerad doft av thé, bär, citrus, blommor, lite godis och torkad frukt. Smaken är medelfyllig, parfymerad med inslag av jordgubbar, blommor och lite honung. Strävt och läckert med en liten sälta. 

Drickes
2016-2017
Alkoholhalt
12,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
8-10ºC

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

4/5251

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Ett så kallat "vin orange" eller orange vin - ett vitt vin som fått en orange färg av skalkontakt på amforor. Vinet som görs på ekologisit odlade merseguera- och moscateldruvor från oympade stockar som växer under havets nivå där man tidigare hade saltutvinning i nationalparken La Mata. Druvorna får jäsa med skalen och den naturliga "vildjästen" i leramforor, så kallade tinajas, i 15 dagar och sedan lagras det i amfororna i ytterligare sex månader. 

Vinet räknas som ett naturvin eller vino natural som görs med så lite mänsklig intervention som möjligt. 

Producenten

 

Rafa kom från att odla citroner till att börja med odla druvor. Hans intresse och passion för vinstockar tog över med hjälp av sin fru Olga, etablerade de sin bodega i 1999 i byn Villena. I hjärtat av den soldränkta och Medelhavet Alicante och La Manga vid Costa Blancas kust och vinregion. Han lärde sig vinmakeriets ädla konst och med hjälp av några andra odlare i området. Och framför allt hans goda vän Pepe Mendoza från Bodegas Enrique Mendoza. Rafa blev snabbt en av bästa producenterna i Alicante, producerar rejäla röda viner, men med en känsla av återhållsamhet och elegans som inte förknippas med regionen. Här odlar han bio och eko rätt igenom för sin egens filosofi för vinproduktion.

http://rafabernabe.com/