Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Springbank Springbank 10 Years

SpringbankSpringbank 10 Years

Skottland, Campbeltown, 700 ml, 46%

Vi har fått tag på några hårt allokerade Springbank 10 years. Whisky från egenmältad, medelhårt rökt malt, 12-15 pp, destillerad två och en halv gång. Lagrad på bourbonfat 60% samt sherryfat 40%.

Styckvis

895 kr

/flaska
Låda (6 st)

5 370 kr

Smaknotering

Doft av hav, torv, frukter, apelsin, ljung och maltig vanilj.Smaken är otroligt komplex med kryddor, muskot, peppar och kanel. Frukt och malt dominerar. Eftersmaken bjuder på en fin liten sötma men även sälta, toffee, torv och en liten rökighet.

Drickes
Alkoholhalt
46%
Flaskstorlek
700 ml

Så tycker experterna

Livets Goda
94p 94 p "whisky med gentlemannamässig elegans i karaktären"

10 års lagring i bourbon och sherryfat och en ytterst stilig 10-åring som i denna batch uppvisar en smått förföriskt anlagd fudge och vaniljdragen karamelliserad sötma i en elegant kryddad och mogen fruktighet med körsbär, äpplen aprikos och apelsinnosad citrus. Fina tobakstoner i slutsteget och en ung whisky med gentlemannamässig elegans i karaktären.

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

Springbank är på många sätt är ett av Skottlands mest speciella destillerier. De producerar tre produkttyper. Klassiska Springbankwhiskyn, den helt orökta och trippeldestillerade Hazelburn och den hårt rökta och dubbeldestillerade Longrow. Både Hazelburn och Longrow är uppkallade efter nedlagda destillerier från Campbeltown. Staden Campbeltown ligger långt ner på Kintyrehalvön.  Campbeltown var en gång i tiden en så betydande whiskystad att den klassificerades som en egen whiskyregion.  Under Campbeltowns storhetstid var fler än 20 destillerier i drift staden, vilket inte överträffades någonstans i Skottland. I dag är bara Springbank, med sitt systerdestilleri Glengyle och Glen Scotia kvar i Campbeltown. Springbank är unikt på många sätt. Destilleriet ägs av samma familj dåWilliam Mitchell köpte det 1837. 

https://www.springbank.scot/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du