Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Winefinders Säsongslåda

Vad tyckte du?

Winefinders Säsongslåda

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Smaknotering
  • Matetic Vineyards Sauvignon Blanc Corralillo – 1 flaska: Frisk och fräsch doft där toner av citrus dominerar. Smaken är torr och väldigt aromatisk med toner av citrus, krusbär och exotisk frukt. Lång, balanserad eftersmak.

  • Bodegas Mano A Mano Mordaz Tempranillo - 2 flaskor: Mordaz har en stor inbjudande doft av solmogen frukt. Smaken är drygt medelfyllig med mycket bra balans av mogen frukt, en pigg syra och silkiga tanniner. Lång balanserad eftersmak. Fantastiskt hög klass för priset.

  • Tenuta Michele Reverdito Barbera d Alba – 2 flaskor: Knivskarp, skön och stram, full av vitaminer och välgörande substanser. Detta är ett vin med bett i syran och tydliga tanniner men också mjuk och fin frukt. Skönt sammansatt smak av mörka körsbär, körsbärskärnor och örter. 

  • Krohn Rio Torto Port Reserva Ruby – 1 flaska: Här finns en koncentrerad smak av mörka bär, mynta, russin och kryddor. Det är sött utan att vara klibbigt och smakrikt utan att vara tungt. 
Flaskstorlek
750 ml

Så tycker experterna

En perfekt blandlåda till säsongens mat. Bland annat en torr vit sauvignon blanc som matchar de flesta fiskrätter, ett par röda viner som går utmärkt till exempelvis revben, ryggbiff eller kalkon och slutligen ett portvin till ostar eller chokladdessert.

 
WineEnthusiast
89 p "The finish is good and clean"

"A full spectrum of Chilean SB aromas are present, from grass to citrus to tropical fruits to vegetal notes. This feels fresh but more or less regular. Flavors of green fruits come with grassy interjections, while the finish is good and clean."

Dina Viner
Ett riktigt FYND++!

"Ett ungt, friskt vin från La Mancha med solmogen frukt, söta bär, bra balans och inslag av hallon, bigarråer, blommor och mineraler."

"Djup, vacker, mörk färg. Doftmässigt känner man att det är från Piemonte, vi har mycket mörk, fin frukt. Det är blåbär, mörka körsbär , en liten anstrykning av fin, fin örtighet och ett litet drag av fat. Smaken har en jättefin klar frukt, snygg och otroligt härlig syra som byggs upp av den lite yppigare blåbärsfrukten och mörka körsbär. Vi har en liten botten och en finish med fina, mjuka, härliga tanniner - riktigt snyggt. Till det här vill jag ha en kantarellrisotto, rikligt med parmesan, blanka av en rejäl klick smör så att den mjuka rondören möter den fina tanninstrukturen i vinet. Jag tycker att risotto är en rätt i sig, men vill man kan man ta ett par salsiccias med lite citron och fänkål i, grilla och servera till."

BjörnstierneAntonson
The Richard Juhlin Champagne Club, Stockholm
VinAvisen
5/5 p "Ett läckert, sött vin med bra frukt och finess"

"Mycket bra, välgjort portvin - ett läckert, sött vin med bra frukt och finess."

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

3/5551

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

De två röda vinerna passar utmärkt till kötträtter av olika slag från kyckling till oxkött. Det vita vinet är utmärkt som aperitif samt till fisk och skaldjur. Portvin och mögelost gifter sig väl.

Vinet