Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Anselmo Mendes Muros Antigos Escolha 2018

Vad tyckte du?

Anselmo Mendes Muros Antigos Escolha 2018

Portugal, Vinho Verde, 750 ml, 12%

Ny årgång från Anselmo Mendes! Vinet är en blend på tre av Vinho Verde-regiones bästa gröna druvor: alvarinho, loueiro och avesso. Druvorna pressas varsamt och får jäsa på sval temperatur för att få fram maximal fruktighet. Vinet får sedan ligga på jästfällningen i fyra månader för att få fram mer k ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Årgång

2018

Druvor

Albariño/Alvarinho, Loureiro

Smaknotering

Vinet lever verkligen upp till sitt namn och bjuder på en hel del gröna toner: doften är ungdomlig, aromatisk och floral med massor av citrus och gröna äpplen. Smaken är torr och lätt med fräsch syra och en läskande fruktighet. Perfekt som aperitif, sällskapsvin och till lättare fisk- och skaldjursrätter.

Alkoholhalt
12%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
6-8ºC

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

5/5551

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Ny årgång från Anselmo Mendes! Vinet är en blend på tre av Vinho Verde-regiones bästa gröna druvor: alvarinho, loueiro och avesso. Druvorna pressas varsamt och får jäsa på sval temperatur för att få fram maximal fruktighet. Vinet får sedan ligga på jästfällningen i fyra månader för att få fram mer komplexitet. Få saker går så bra till lättar fisk- och skaldjursrätter än en frisk och fräsch Vinho Verde från norra Portugal. Och få gör det bättre än mästaren Anselmo Mendes. Det här är ett av hans instegsvin som görs på en blandning av några av områdets klassiska druvsorter som svaljäses och lagras några månader på jästfällningen för att få lite extra komplexitet. Slutresultatet är oemotståndligt friskt och läskande med smaker av citrus, päron och grape och med en lite kryddig avslutning. Rent och uppfriskande som källvatten.

Producenten

Anselmo Mendes startade sitt eget vineri 1998, men han startade sin bana i vinbranschen redan år 1988, hos vinproducenten Sociedade dos Vinhos Borges. Där fick han kunskapen som låg till grund för hans egna vinmakande. Under eget namn har han blivit ett av de riktigt stora namnen, och är den som har gått i bräschen för att höja kvaliteten och ryktet i regionen Vinho Verde. Han tror på hantverket i såväl vingård som vineri och har även blivit känd för sitt experimenterande. Han jobbar med flera olika druvor och testar alltifrån olika fathantering till skalmacerering. Hyllningarna för hans arbete har inte låtit vänta på sig och hans viner är numera flerfaldigt prisbelönade.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du