Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Anselmo Mendes Muros Antigos Alvarinho 2018

Vad tyckte du?

Anselmo Mendes Muros Antigos Alvarinho 2018

Portugal, Vinho Verde, 750 ml, 12,5%

Familjeegendomen Anselmo Mendes vingårdar ligger i den norra delen av Vinho Verde, så det är ingen överraskning att druvan kommer helt till sin rätt hos dem. Vinet är gjort i en fruktig, lätt och mineraldriven stil som är mycket fräsch och läskande. Det perfekta skaldjursvinet, men också som aperiti ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Årgång

2018

Druvor

Albariño/Alvarinho

Smaknotering

Ungdomlig och fräsch doft av citron, grapefrukt, mineral, krita, örter och gröna äpplen. Smaken är torr, lätt och mycket frisk med en härlig struktur. Läcker eftersmak. 

Drickes
2020-2022
Alkoholhalt
12,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
6-10ºC

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

4/5451

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Familjeegendomen Anselmo Mendes vingårdar ligger i den norra delen av Vinho Verde, så det är ingen överraskning att druvan kommer helt till sin rätt hos dem. Vinet är gjort i en fruktig, lätt och mineraldriven stil som är mycket fräsch och läskande. Det perfekta skaldjursvinet, men också som aperitif och sällskapsdryck. 

Producenten

Anselmo Mendes startade sitt eget vineri 1998, men han startade sin bana i vinbranschen redan år 1988, hos vinproducenten Sociedade dos Vinhos Borges. Där fick han kunskapen som låg till grund för hans egna vinmakande. Under eget namn har han blivit ett av de riktigt stora namnen, och är den som har gått i bräschen för att höja kvaliteten och ryktet i regionen Vinho Verde. Han tror på hantverket i såväl vingård som vineri och har även blivit känd för sitt experimenterande. Han jobbar med flera olika druvor och testar alltifrån olika fathantering till skalmacerering. Hyllningarna för hans arbete har inte låtit vänta på sig och hans viner är numera flerfaldigt prisbelönade.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du