Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 1-3 dagar! Det är snabbast i Sverige det!

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du
Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Burmester Vintage Port 1997

Vad tyckte du?

Burmester Vintage Port 1997

Portugal, Porto, 750 ml

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Årgång

1997

Druvor

Touriga Nacional, Touriga Franca/Touriga Francesa, Tinta Barroca, Tinta Roriz

Drickes
2019-2017
Flaskstorlek
750 ml

Så tycker experterna

Politiken
5 glas

VinAvisen
5 stjerner

Berlingske
5 stjerner

Vinforum.dk
5 stjerner

Vinhulen
91 point

Vin-Top-10
98 point

Gastro
5 stjerner

Jyllands-Posten
Portvin.nu
91 point

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Detta vin är ännu inte betygsatt av våra kunder.
Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

0/5051

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Doften bjuder på massor av söt frukt med nyanser av björnbär, fikon och valnöt. Smaken är stor, brännande intensiv och väldigt, väldigt lång. Vinet kan ha sediment och bör dekanteras före servering.

Producenten

Burmester grundades 1750 och är därmed ett av de äldsta portvinshusen. Burmester har alltid stått för traditionell portvinsproduktion, men man har också experimenterat med moderna produktionsmetoder. År 2005 blev Burmester en del av Sogevinus Fine Wines, som har som mål att vara den ledande aktören inom portvin och bordsvin i Portugal. Koncernen äger för närvarande 5 olika portvinshus varav Burmesters kvalitet är spjutspetsen. Sogevinus Fine Wines är marknadsledande inom Tawny-genren, en position som man via nya investeringar vill förstärka ytterligare.

Burmester har etablerat sig som en kvalitetspionjär i Porto under många år och var det första portvinshuset som tog en Late Bottled Vintage (LBV) till marknaden 1964. Man förfogar över flera av de allra bästa vingårdarna längs floden Douro. Vinerna lagras i de stora historiska källarna i Vila Nova de Gaia, där det finns utrymme för 3 000 000 liter portvin. Burmester har också något som väldigt få portvinshus har - ett lager (om än mycket begränsat) av mycket gamla Colheitaviner från 1800-talet.

http://www.burmester.pt/en/vinho/vinho.htm