Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 1-3 dagar! Det är snabbast i Sverige det!

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du
Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Quinta do Vesuvio Vintage Port 1995

Vad tyckte du?

Quinta do Vesuvio Vintage Port 1995

Portugal, Douro, 750 ml, 20%

  Ett av världens mest klassiska fortifierade viner, portvinet, som med all sin imponerande historia och storslagna ursprung har en given plats i alla välfyllda vinkylar. Det är kanske lätt att glömma bort hur många användningsområden portvin har när det kommer till att lyfta söta och salta anrättn ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Årgång

1995

Druvor

Touriga Nacional, Blend, Tinta Franca

Smaknotering

Stor, mycket elegant och komlex doft av mörka bär. Smaken är söt och mycket fyllig med en flora av mogna mörka och röda bär. Trots sin ungdom är vinet fantastiskt njutbart idag men blir bättre med lagring. Stort vin!

Drickes
2019-2055
Alkoholhalt
20%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
14-16ºC
Lufta vinet
2 timmar

Så tycker experterna

WineSpectator
98 p "An elegant style, full of well-spiced, juicy flavors"

An elegant style, full of well-spiced, juicy flavors of raspberry, boysenberry and blueberry that extend with lively acidity and well-integrated tannins. Unctuous and succulent on the finish, which oozes with molten chocolate. Best after 2025. 1,250 cases made.

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

3/5451

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Perfekt till desserter med choklad samt till mogna ostar.

Vinet

 

Ett av världens mest klassiska fortifierade viner, portvinet, som med all sin imponerande historia och storslagna ursprung har en given plats i alla välfyllda vinkylar. Det är kanske lätt att glömma bort hur många användningsområden portvin har när det kommer till att lyfta söta och salta anrättningar till nästa nivå; dels är det en given följeslagare till pepparkakorna med blå- och grönmögelost på julbordet, men även till resten av ostbrickan med dess söta marmelader, kraftfulla chokladdesserter, crème brûlée och äppelpaj. För den som uppskattar cigarr är också portvinet en uppskattad kamrat. Denna Vintage Port kommer från en av familjen Symingtons toppegendomar, Quinta de Vesuvio. Tillverkningen är väldigt traditionell där man fottrampar druvorna innan jäsning. Vinet mognadslagras sedan i 2 år på fat innan lansering. Druvsorter: 55 % touriga nacional och 45 % tinta franca.Vinet jästes i tankar eller fat där vinjäsningen avbröts av att man fortifierade vinet med portvinsbrandy som avbryter jäsningen och gör att vinet behåller sin naturliga sötma. Detta vin kan lagras mycket länge och bör dekanteras innan servering då mycket fällning ofta är att vänta i en Vintage Port av denna kaliber då de buteljeras utan filtrering. En öppnad flaska håller i 2-3 veckor, ibland längre om det förvaras kallt.

Producenten

Fantastiskt vacker Quinta som ligger utmed floden Douro. Här produceras högklassig vintage port under familjen Symingtons ledning. Vinodlingarna ligger i imponerande sluttningar bara ett hundratal meter från den gamla villan dit familjen ibland tar sin tillflykt. Produktionen är ganska liten och traditionell och oftast fottrampas druvorna.

http://symington.com/