Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 1-3 dagar! Det är snabbast i Sverige det!

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du
Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Grahams The Tawny

Vad tyckte du?

Grahams The Tawny

Portugal, Douro, 750 ml, 20%

Druvorna kommer i huvudsak från Grahams egna vinodlingar men en mindre del köps in från odlare som levererat druvor till firman i många år. De flesta portviner av tawny-typ har en åldersangivelse, exempelvis 10-, 20- eller 30-årig, men Grahams har här istället valt att bara kalla sitt vin för "The ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Druvor

Blend

Smaknotering

Pass the Port, please! Tasting note Doften är stor, frisk och eldig med inslag av torkad frukt, vanilj, nötter och läder. Smaken är medelfyllig och söt med balanserad fruktsyra och smak av torkad frukt, nötter, mandlar och vanilj. Lång elegant eftersmak.

Drickes
2012-2020
Alkoholhalt
20%
Flaskstorlek
750 ml

Så tycker experterna

Portvinet hör julen till. Någon gång under 1800-talet uppstod traditionen att dekantera sitt portvin i England. Portvinskaraffen placerades framför värden som serverade gästen på höger sida och lät sedan karaffen gå vidare till gästen närmast till vänster för att skickas vidare medurs. Georges Robertson skriver i boken ’Port and traditions’ att traditionen uppstod i den engelska flottan. Att be om karaffen är mycket ouppfostrat. Frågar man däremot personen som har portvinskaraffen om denne känner ’the bishop or doctor of Norwich’ betyder detta att man skall skicka karaffen vidare – till vänster. Skulle personen med karaffen inte känna till denna sedan och svara nej på frågan är svaret givet. ’He is an awfully good fellow – but he never passes the port’. Traditionen fortlevde hemma i England under 1700-talet & 1800-talet - När damerna vid en middagsbjudning lämnade bordet reste sig herrarna till en lojal skål för att sedan inte resa sig upp ifrån bordet förrän hela karaffen var tom.

BjörnstierneAntonson
The Richard Juhlin Champagne Club, Stockholm

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Detta vin är ännu inte betygsatt av våra kunder.
Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

0/5051

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet passar bra till salta ostar av grömögeltyp, till nötter och en del chokladdesserter. För recept klicka på länkarna nedan.

Vinet

Vinet

Druvorna kommer i huvudsak från Grahams egna vinodlingar men en mindre del köps in från odlare som levererat druvor till firman i många år. De flesta portviner av tawny-typ har en åldersangivelse, exempelvis 10-, 20- eller 30-årig, men Grahams har här istället valt att bara kalla sitt vin för "The Tawny". Med det vill man antyda att vinet är, vad man anser, ett uttryck för precis vad en tawny ska vara. The Tawny är en blandning av viner som fatlagrats mellan 7 och 9 år i Grahams källare.

DRUVOR Vinet är en blandning av traditionella portvinssorter.

LAGRINGSHORISONT 2012-2020. Vinet är drickfärdigt men tål att sparas under lång tid.

Producenten

Fram till 1820 sysslade familjen Graham med textilier. Då en kund inte kunde betala sina förfallna skulder till Grahams filial i Porto blev de motvilligt tvungna att acceptera 27 fat portvin som betalning. Vinet såldes vidare med sådan framgång att företaget faktiskt bjöds in att upprepa affären. Graham byggde snabbt upp ett gott rykte i Oporto, och i slutet av 1800-talet, var man inte bara en av de största portvinsfirmorna utan också en av de mest kända. År 1882 anställdes den unge skotten, Andrew James Symington, men efter några år flyttade han vidare ut i portvinsvärlden. Knappt hundra år senare, 1970, fick Grahams finansiella problem och var i akut behov av kapitaltillskott. Symingtons barnbarn gavs då möjlighet att köpa huset. Idag har familjen Symington ett mycket centralt läge i hamnen där de äger några av de bästa husen. Robert Parker har kommenter om Grahams att firman är: "Den mest konsekvente producenten i portvinsindustrin sedan 2:a världskriget."

Producenten

Fram till 1820 sysslade familjen Graham med textilier och det var en kund kan inte betala sina förfallna skulder till dess filial i Porto som fick in företaget i vinnäringen. Grahams tvingades motvilligt acceptera 27 fat portvin som betalning för skulden. Vinet såldes dock med sådan framgång att företaget faktiskt bjöds in att upprepa affären.

Graham byggde snabbt upp ett gott rykte i Oporto, och i slutet av det 1800-talet var man inte bara en av de största skepparna av portvin, men också en av de mest kända. År 1882 anlitades den då unge skotten, Andrew James Symington, men efter några år flyttade han vidare ut i portvinsvärlden. Men då Grahams fick finansiella problem 1970 och därmed var i behov av kapitaltillskott, så gavs Symingtons barnbarn möjlighet att köpa huset. Idag har familjen Symington ett mycket centralt läge i hamnen, där de nu äger några av de bästa husen - inklusive Grahams. Enligt den amerikanske vinkritikern Robert Parker så är Grahams: "Den mest konsekvente producenten i portvinsindustrin sedan 2:a världskriget.

http://www.grahams-port.com/