Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 1-3 dagar! Det är snabbast i Sverige det!

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du
Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Grahams 10 Years Old Tawny Port

Vad tyckte du?

Grahams 10 Years Old Tawny Port

Portugal, Douro, 750 ml, 20%

Druvorna kommer i huvudsak från Grahams egna vinodlingar men en mindre del köps in från odlare som levererat druvor till firman i många år.  Vinet är en blandning av traditionella portvinssorter. LAGRINGSHORISONT 2013-2020. Vinet är drickfärdigt men tål att sparas under lång tid.

Styckvis

293:-

/flaska
Låda (6 st)

283:-

/flaska, totalt 1 698:-
Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
  • Starka ostar
  • Dessert
Druvor

Blend

Smaknotering

Doften är stor, frisk och eldig med inslag av torkad frukt, vanilj, nötter och läder. Smaken är medelfyllig och söt med balanserad fruktsyra och smak av torkade fikon, nötter, marsipan och vanilj. Lång elegant eftersmak.

Drickes
2013-2020
Alkoholhalt
20%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
18ºC
Lufta vinet
1 timme

Så tycker experterna

WineSpectator
90 p "Mouthfilling finish of cream, vanilla and raspberry"

"This has a zesty, sweet floral aroma, with well-spiced flavors of apple tart, flan and cocoa powder. The plush, mouthfilling finish of cream, vanilla and raspberry is fresh and balanced. Drink now. 25,000 cases made."

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

4/5251

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet passar bra till salta ostar av grömögeltyp, till nötter och en del chokladdesserter. För recept klicka på länkarna nedan.

Vinet

Druvorna kommer i huvudsak från Grahams egna vinodlingar men en mindre del köps in från odlare som levererat druvor till firman i många år.  Vinet är en blandning av traditionella portvinssorter. LAGRINGSHORISONT 2013-2020. Vinet är drickfärdigt men tål att sparas under lång tid.

Producenten

Fram till 1820 sysslade familjen Graham med textilier och det var en kund kan inte betala sina förfallna skulder till dess filial i Porto som fick in företaget i vinnäringen. Grahams tvingades motvilligt acceptera 27 fat portvin som betalning för skulden. Vinet såldes dock med sådan framgång att företaget faktiskt bjöds in att upprepa affären.

Graham byggde snabbt upp ett gott rykte i Oporto, och i slutet av det 1800-talet var man inte bara en av de största skepparna av portvin, men också en av de mest kända. År 1882 anlitades den då unge skotten, Andrew James Symington, men efter några år flyttade han vidare ut i portvinsvärlden. Men då Grahams fick finansiella problem 1970 och därmed var i behov av kapitaltillskott, så gavs Symingtons barnbarn möjlighet att köpa huset. Idag har familjen Symington ett mycket centralt läge i hamnen, där de nu äger några av de bästa husen - inklusive Grahams. Enligt den amerikanske vinkritikern Robert Parker så är Grahams: "Den mest konsekvente producenten i portvinsindustrin sedan 2:a världskriget.

http://www.grahams-port.com/

Karta