Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 1-3 dagar! Det är snabbast i Sverige det!

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du
Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Burmester 10 Years Old Tawny Port

Vad tyckte du?

Burmester 10 Years Old Tawny Port

Portugal, Douro, 750 ml, 20%

Ett av världens mest klassiska fortifierade viner, portvinet, som med all sin imponerande historia och storslagna ursprung har en given plats i alla välfyllda vinkylar. Det är kanske lätt att glömma bort hur många användningsområden portvin har när det kommer till att lyfta söta och salta anrättning ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Druvor

Touriga Nacional, Touriga Franca/Touriga Francesa, Tinta Barroca, Tinta Roriz

Smaknotering

Vinet har en vacker bärnstensfärg och en fruktig doft av plommon, fikon, viol och valnöt. Smaken är rik med intensiv frukt och inslag av mocka, mörk choklad och eftersmaken hänger i otroligt länge.

Drickes
2019-2025
Alkoholhalt
20%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
14-16ºC
Sockerhalt
100 g/l

Så tycker experterna

Decanter
95 p "Decanter World Wine Awards 2016"

Seductive aromas of fruit cake, honey, beeswax, dates, toffee, caramel and creamy fudge with a touch of spice lead into the wonderfully complex and concentrated palate. Here roasted nuts, caramel, honey, walnut and milk chocolate vie with nutty, leathery cedar notes vibrant acidity and length.

WineSpectator
91p

Rich and lush, with vibrant acidity to the toffee, dried cherry, cream and plum tart flavors. Well-balanced, and full of finesse, this is quite fruity, delivering a long, spice-filled finish. Drink now.

WineEnthusiast
91p

This dry, mature wine tastes older than a 10-Year-Old, with complex wood aging, spirit and acidity that have taken over from the fruitiness. It is serious and structured.

Finansbureauet
6p/6

Burmesters Tawny är en säker hit i en blindprovning, och för andra året i rad slutar de maximala sex stjärnor. Sammetslent vin med en lätt anstrykning av peppar och avslutas med den bästa av hemlagad marsipan mankan föreställa sig.

Ekstra Bladet
5p/6 Bästa Köp!

Burmester gör några av de bästa Tawnyviner till priser som är mycket rimliga. Vacker doft av framför allt apelsinskal. Smaker av nötter, fikon och katrinplommon. Något stickande alkohol men för priset är detta ett fynd!

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

5/5151

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Utmärkt till desserter med nötter, fikon samt till mogna ostar.

Vinet

Ett av världens mest klassiska fortifierade viner, portvinet, som med all sin imponerande historia och storslagna ursprung har en given plats i alla välfyllda vinkylar. Det är kanske lätt att glömma bort hur många användningsområden portvin har när det kommer till att lyfta söta och salta anrättningar till nästa nivå; dels är det en given följeslagare till pepparkakorna med blå- och grönmögelost på julbordet, men även till resten av ostbrickan med dess söta marmelader, kraftfulla chokladdesserter, crème brûlée och äppelpaj. Klassiska portvinshuset Burmesters 10 Year Old Tawny Port innehåller ett flertal årgångar där den yngsta komponenten var 10 år vid buteljering av vinet.  En Tawny Port definieras av sin något oxiderade och härligt nötiga smak och kan drickas relativt unga - de laras i minst 8 år på stora ekfat efter jäsningen. Vinet jästes i tankar eller fat där vinjäsningen avbröts av att man fortifierade vinet med portvinsbrandy som avbryter jäsningen och gör att vinet behåller sin naturliga sötma. Vinet är en blend bestående av mestadels touriga nacional, tinta barocca och tina roriz och touriga francesa. En öppnad flaska håller i 2-3 veckor, ibland längre om det förvaras kallt.

Producenten

Burmester grundades 1750 och är därmed ett av de äldsta portvinshusen. Burmester har alltid stått för traditionell portvinsproduktion, men man har också experimenterat med moderna produktionsmetoder. År 2005 blev Burmester en del av Sogevinus Fine Wines, som har som mål att vara den ledande aktören inom portvin och bordsvin i Portugal. Koncernen äger för närvarande 5 olika portvinshus varav Burmesters kvalitet är spjutspetsen. Sogevinus Fine Wines är marknadsledande inom Tawny-genren, en position som man via nya investeringar vill förstärka ytterligare.

Burmester har etablerat sig som en kvalitetspionjär i Porto under många år och var det första portvinshuset som tog en Late Bottled Vintage (LBV) till marknaden 1964. Man förfogar över flera av de allra bästa vingårdarna längs floden Douro. Vinerna lagras i de stora historiska källarna i Vila Nova de Gaia, där det finns utrymme för 3 000 000 liter portvin. Burmester har också något som väldigt få portvinshus har - ett lager (om än mycket begränsat) av mycket gamla Colheitaviner från 1800-talet.

http://www.burmester.pt/en/vinho/vinho.htm