Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Weingut Müller Riesling Silberbichl 2019

Vad tyckte du?

Weingut Müller Riesling Silberbichl 2019

Österrike, Kremstal, 750 ml, 13%

Müllers vingård Silberbichl ligger belägen längs Donau’s flodkant och har med sina branta terrasser och gamla jordmån de givna förutsättningarna för att skapa riesling av högsta klass. Druvorna skördades i mitten av oktober - väl i vineriet skedde en sval jäsning följt av en lagringsperiod i rostfri ···

Styckvis

139:-

/flaska
Låda (6 st)

139:-

/flaska, totalt 834:-
Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
  • Fisk
  • Fet fisk
  • Skaldjur
  • Vegetariskt och sallader
  • Asiatiskt
  • Milda ostar
Årgång

2019

Druvor

Riesling

Smaknotering

Frisk och aromatisk doft med toner av ananas, gult äpple och persika och färska örter. Smaken är torr men med en trevlig restsötma, en frisk syra och en fin balans mellan vinets komponenter. Vinet avslutas med en fruktig eftersmak.

Drickes
2021-2023
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
8-10ºC
Sockerhalt
5 g/l

Så tycker experterna

Falstaff
92 p "God åldringspotential."

Helles Gelbgrün, Silberreflexe. Feine weiße Tropenfruchtanklänge, ein Hauch von Maracuja, etwas Ananas, Mandarinenzesten, einladendes Bukett. Saftig, elegant, gelbe Apfelfrucht, frischer Säurebogen, mineralisch im Abgang, pikanter Nachhall, gutes Reifepotenzial. "Ljust gulgröna och silverskimrande reflektioner i färgen. Fina vita tropiska fruktnoter, en aning passionsfrukt, lite ananas, tangerinskal i den inbjudande doften. Saftiga och eleganta toner av gul äppelfrukt med en frisk syra med mineral i avslutet. God åldringspotential."

Decanter
91 p "Elegant and spicy"

Elegant and spicy, showing true personality, with herbaceous tones intertwining with peach skin, yellow apple and kumquat, all driven by refreshing acidity.

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

4/52651

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Müllers vingård Silberbichl ligger belägen längs Donau’s flodkant och har med sina branta terrasser och gamla jordmån de givna förutsättningarna för att skapa riesling av högsta klass. Druvorna skördades i mitten av oktober - väl i vineriet skedde en sval jäsning följt av en lagringsperiod i rostfria ståltankar innan buteljering. Alla vinmakningsstegen har tagits för att bibehålla vinets fräschör och typiska aromatik. Detta är en frisk och stiltypisk österrikisk riesling som passar såväl som aperitif som till en stor mängd möjligheter för att matcha till maten: fisk, skaldjur, sallader, pajer och grönsaksrätter kommer alla att vara bra följeslagare.

Producenten

Mitt i den pittoreska byn Krustetten i södra Kremstal ligger familjen Müllers vingårdar. Familjenamnet nämns första gången redan 1270 i Göttweiger stifts arkiv (familjen hette då Lesehof, sedan 1936 har man haft namnet Müller). Deras vinodlingar ligger vid berget Göttweiger, där vinodling ägt rum under lång tid. Familjen Müller har brukat mark där i tre generationer - Leopold Müller, farfar i familjen, startade med 0,7 hektar 1936 som sedan dess utökats till 110 hektar av sönsönerna Leopold och Stefan. Hela familjen är involverade i arbetet på gården - Stefan sköter vingårdarna medan Leopold tar över när vinerna nått vineriet. Barnen Diana och Martin tar han om kunderna, medan Martha och Therese tar hand om siffrorna. Laurenz hjälper till i vingårdarna medan Verena sköter dekorationerna och bistår med maten tillsammans med Gertrude. De yngsta familjemedlemmarna Fernanda och Josefina är ännu för unga för att delta i arbetet med sin dynamiska familj.

https://www.weingutmueller.at
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du