Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Weingut Müller Riesling Ried Goldberg Kremstel Reserve 2018

Vad tyckte du?

Weingut Müller Riesling Ried Goldberg Kremstel Reserve 2018

Österrike, Kremstal, 750 ml, 13,5%

Den vingården Riede Goldberg vetter mot söder och kännetecknas av kalkhaltig konglomerat-sten. Det särskilt varma mikroklimatet främjar mognaden på druvorna och skapar viner med en rund kropp och stor komplexitet. De fullt mogna druvor skördades i slutet av oktober och musten fick jäsa i rostfria ta ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Årgång

2018

Druvor

Riesling

Smaknotering

Det till färgen gyllengula vinet visar upp en doft av gul stenfrukt och exotiska frukter. Smaken är bjuder på stora toner av ananas och mogen aprikos samt en delikat nyans av honung med en fin mineralitet i eftersmaken. Allt detta omfamnas av en krämig konsistens och en elegant syra.

Drickes
2020-2030
Alkoholhalt
13,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
6-8ºC
Sockerhalt
2 g/l

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

4/51951

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Denna stora riesling passar perfekt till kryddiga fiskrätter och krämiga rätter med svamp. 

Vinet

Den vingården Riede Goldberg vetter mot söder och kännetecknas av kalkhaltig konglomerat-sten. Det särskilt varma mikroklimatet främjar mognaden på druvorna och skapar viner med en rund kropp och stor komplexitet. De fullt mogna druvor skördades i slutet av oktober och musten fick jäsa i rostfria tankar innan det drogs över till barriquer där det lagrades med sin jästfällning för att ge vinet ett krämigt djup.

Klarar utan problem 10-15 år i källaren.

Producenten

Mitt i den pittoreska byn Krustetten i södra Kremstal ligger familjen Müllers vingårdar. Familjenamnet nämns första gången redan 1270 i Göttweiger stifts arkiv (familjen hette då Lesehof, sedan 1936 har man haft namnet Müller). Deras vinodlingar ligger vid berget Göttweiger, där vinodling ägt rum under lång tid. Familjen Müller har brukat mark där i tre generationer - Leopold Müller, farfar i familjen, startade med 0,7 hektar 1936 som sedan dess utökats till 110 hektar av sönsönerna Leopold och Stefan. Hela familjen är involverade i arbetet på gården - Stefan sköter vingårdarna medan Leopold tar över när vinerna nått vineriet. Barnen Diana och Martin tar han om kunderna, medan Martha och Therese tar hand om siffrorna. Laurenz hjälper till i vingårdarna medan Verena sköter dekorationerna och bistår med maten tillsammans med Gertrude. De yngsta familjemedlemmarna Fernanda och Josefina är ännu för unga för att delta i arbetet med sin dynamiska familj.

https://www.weingutmueller.at
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du