Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Weingut Müller Ried Eichbühel Kremstel Grüner Veltliner Reserve 2016

Vad tyckte du?

Weingut Müller Ried Eichbühel Kremstel Grüner Veltliner Reserve 2016

Österrike, Kremstal, 750 ml, 13,5%

Riede Eichbühel är vårt högsta läge på 330 m över havet. Det relativt svala klimatet och den kalkhaltiga marken främjar grüner veltliner-druvorna och möjliggör lång mognad på vinrankan.   De selektivt utvalda druvorna och fullt mogna grüner veltliner-druvorna plockades för hand och pressades omgåe ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Årgång

2016

Druvor

Grüner Veltliner

Smaknotering

En aromatiskt fruktig och kryddig doft och smak med toner av honugsmelon, gula äpplen, färska örtkryddor, vitpeppar och lime. Vineet är torrt och medelfylligt med en stiltypisk fetma, en hög syra och ett kryddigt avslut med en eftersmak fylld med mineralitet.

Drickes
2020-2026
Alkoholhalt
13,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
8-10ºC
Sockerhalt
1 g/l

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

5/5151

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Passar perfekt med kryddig-exotiska rätter och bakverk. Även utan mat är det rätt vin för speciella tillfällen!

Vinet

Riede Eichbühel är vårt högsta läge på 330 m över havet. Det relativt svala klimatet och den kalkhaltiga marken främjar grüner veltliner-druvorna och möjliggör lång mognad på vinrankan.

 

De selektivt utvalda druvorna och fullt mogna grüner veltliner-druvorna plockades för hand och pressades omgående för att bibehålla den koncentrerade fruktigheten. Därefter fermenterades musten i ståltankar under temperaturkontroll. I mitten av januari pumpades vinet över till småekfat där det under några månader fick ligga med sin jästfällning.

Ett vin som klar 10-15 år i källaren.

Producenten

Mitt i den pittoreska byn Krustetten i södra Kremstal ligger familjen Müllers vingårdar. Familjenamnet nämns första gången redan 1270 i Göttweiger stifts arkiv (familjen hette då Lesehof, sedan 1936 har man haft namnet Müller). Deras vinodlingar ligger vid berget Göttweiger, där vinodling ägt rum under lång tid. Familjen Müller har brukat mark där i tre generationer - Leopold Müller, farfar i familjen, startade med 0,7 hektar 1936 som sedan dess utökats till 110 hektar av sönsönerna Leopold och Stefan. Hela familjen är involverade i arbetet på gården - Stefan sköter vingårdarna medan Leopold tar över när vinerna nått vineriet. Barnen Diana och Martin tar han om kunderna, medan Martha och Therese tar hand om siffrorna. Laurenz hjälper till i vingårdarna medan Verena sköter dekorationerna och bistår med maten tillsammans med Gertrude. De yngsta familjemedlemmarna Fernanda och Josefina är ännu för unga för att delta i arbetet med sin dynamiska familj.

https://www.weingutmueller.at
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du