Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Weingut Jurtschitsch Zweigelt, Little J 2009

Vad tyckte du?

Weingut Jurtschitsch Zweigelt, Little J 2009

Österrike, Kamptal, 750 ml, 12,5%

DRUVOR Zweigelt De fullt mogna druvor handplockades i slutet av september. Sedan var noggrant avstjälkade och fermenteras i 6 till 8 dagar vid 25 till 28 ° Celsius i särskilda tankar av rostfritt stål. Under jäsningen pumpades musten över två gånger om dagen för att extrahera optimala nivåer av f ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2009

Druvor

Zweigelt

Smaknotering

TASTING NOTE denna zweigelt är ungdomlig, klar och koncis, med typiska aromer av söta och syrliga körsbär och raffinerade fruktsmaker. ett livligt rött vin, fullt av spänning, silkeslen, mjuk och charmig. en klassisk zweigelt representativ för kamptal. från en av österrikes bättre vinproducenter kommer denna ljuvliga zweigelt, och tacksamt nog säljs den i deras instegsserie av viner med lägre prislapp kallade "little j". fynd!

Alkoholhalt
12,5%
Flaskstorlek
750 ml

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Detta vin är ännu inte betygsatt av våra kunder.
Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

0/5051

Vinet & maten


Recept som passar detta vin


Vinet

Vinet

DRUVOR Zweigelt

De fullt mogna druvor handplockades i slutet av september. Sedan var noggrant avstjälkade och fermenteras i 6 till 8 dagar vid 25 till 28 ° Celsius i särskilda tankar av rostfritt stål. Under jäsningen pumpades musten över två gånger om dagen för att extrahera optimala nivåer av frukt, färg och extrahera. Den malolaktiska jäsningen sker under idealiska förhållanden i 700 år gamla naturliga källare vid en temperatur av 11 ° Celsius. I början av april året efter skörden buteljerades detta vinet för att sedan mogna under flera månader.

LAGRINGSHORISONT 0-4år, 2012-2016

Producenten

Österrike är inte enbart grüner veltliner! | Jurtschitsch ligger i vindistriktet Kamptal närmare bestämt i Langenlois. Där verkar och bor familjen Jurtschitsch. Vinerna har blivit kända för sin höga och jämna kvalitet. Man tillverkar allt från torra grüner veltliner till röda viner och underbart söta trockenbeerenauslese.