Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 1-3 dagar! Det är snabbast i Sverige det!

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du
Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Weingut Jurtschitsch Zweigelt, Little J 2009

Vad tyckte du?

Weingut Jurtschitsch Zweigelt, Little J 2009

Österrike, Kamptal, 750 ml, 12,5%

DRUVOR Zweigelt De fullt mogna druvor handplockades i slutet av september. Sedan var noggrant avstjälkade och fermenteras i 6 till 8 dagar vid 25 till 28 ° Celsius i särskilda tankar av rostfritt stål. Under jäsningen pumpades musten över två gånger om dagen för att extrahera optimala nivåer av f ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2009

Druvor

Zweigelt

Smaknotering

TASTING NOTE denna zweigelt är ungdomlig, klar och koncis, med typiska aromer av söta och syrliga körsbär och raffinerade fruktsmaker. ett livligt rött vin, fullt av spänning, silkeslen, mjuk och charmig. en klassisk zweigelt representativ för kamptal. från en av österrikes bättre vinproducenter kommer denna ljuvliga zweigelt, och tacksamt nog säljs den i deras instegsserie av viner med lägre prislapp kallade "little j". fynd!

Alkoholhalt
12,5%
Flaskstorlek
750 ml

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Detta vin är ännu inte betygsatt av våra kunder.
Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

0/5051

Vinet & maten


Recept som passar detta vin


Vinet

Vinet

DRUVOR Zweigelt

De fullt mogna druvor handplockades i slutet av september. Sedan var noggrant avstjälkade och fermenteras i 6 till 8 dagar vid 25 till 28 ° Celsius i särskilda tankar av rostfritt stål. Under jäsningen pumpades musten över två gånger om dagen för att extrahera optimala nivåer av frukt, färg och extrahera. Den malolaktiska jäsningen sker under idealiska förhållanden i 700 år gamla naturliga källare vid en temperatur av 11 ° Celsius. I början av april året efter skörden buteljerades detta vinet för att sedan mogna under flera månader.

LAGRINGSHORISONT 0-4år, 2012-2016

Producenten

Österrike är inte enbart grüner veltliner! | Jurtschitsch ligger i vindistriktet Kamptal närmare bestämt i Langenlois. Där verkar och bor familjen Jurtschitsch. Vinerna har blivit kända för sin höga och jämna kvalitet. Man tillverkar allt från torra grüner veltliner till röda viner och underbart söta trockenbeerenauslese.

Producenten

Weingut Jurtschitsch har anor som sträcker sig flera hundra åt bakåt i tiden. Idag drivs företaget av Alwin och Stephanie Jurtschitsch som tillhör en ny genereration vinmakare i Österrike och rönt stora framgångar de senaste åren. Man har jobbat ekologiskt sedan 70-talet och i dag är samtliga egenägda egendomar ekologiskt certifierade.

https://www.jurtschitsch.com