Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 1-3 dagar! Det är snabbast i Sverige det!

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du
Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Kurt Angerer Grüner Veltliner Kies 2017

Vad tyckte du?

Kurt Angerer Grüner Veltliner Kies 2017

Österrike, Kamptal, 750 ml, 12,5%

Ny årgång från Winefinderfavoriten Kurt Angerer. Av hans expressiva vita viner är Kies det lättaste och mest fruktdrivna. Vinet får jäsa och sedan vila på ståltank för bibehålla fräschör och fruktighet. Riktigt fint uttryck av Österrikes stolhet; Här möts vi av klassiska, örtiga toner ackompanjerade ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Årgång

2017

Druvor

Grüner Veltliner

Smaknotering

Inbjudande doft med toner av gula äpplen, citron, färska örter, plommon och lite honung. Smaken torr, lätt och fräsch med pigg syra och örtigt, lite mineraligt, avslut. Riktigt fint uttryck av Österrikes stolhet! Här möts vi av klassiska, örtiga toner ackompanjerade av pigg och fräsch frukt och lysande syra. Vi vill ha våra Kampatlviner strama, krispiga och balanserade och det här vinet är just det.

Drickes
2019-2021
Alkoholhalt
12,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
6-8ºC
Lufta vinet
30 minuter

Så tycker experterna

Livets Goda
90 p "Uppför sig rent och snyggt, lättsamt men med struktur och styrning."

"Syrlig grapecitrus med rieslingkänsla i första kontakt. Maritima vindar med sälta i tropisk fruktighet av päron, äpple och persika spelar vidare och allt ges en bra fräsch elegans och fin syra från en torr, karg och bergmineralisk grund. Uppför sig rent och snyggt, lättsamt men med struktur och styrning."

Dina Viner
88 (++) p "Ett ungt, friskt vin med aromatisk frukt."

"Ett ungt, friskt vin med aromatisk frukt, bra balans, bra syra och inslag av grapefrukt, pomelo, våt sten, blommor och mineraler."

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

4/5551

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Ny årgång från Winefinderfavoriten Kurt Angerer. Av hans expressiva vita viner är Kies det lättaste och mest fruktdrivna. Vinet får jäsa och sedan vila på ståltank för bibehålla fräschör och fruktighet. Riktigt fint uttryck av Österrikes stolhet; Här möts vi av klassiska, örtiga toner ackompanjerade av pigg och fräsch frukt och lysande syra. Vi vill ha våra Kampatlviner strama, krispiga och balanserade och det här vinet är just det. Perfekt till fisk och skaldjur.

Producenten

Kurt Angerer har på 10 år blivit en av Niederösterreichs stjärnskott och ledande producent av torra grüner veltiner-viner. Hans recept lyder "noggrant arbete i vingården, inga tillkrånglade vinmakningsmetoder eller annat onödigt bjäfs". Av hans expressiva viner är Loam den saftigaste, Kies det lättaste och mest fruktdrivna och Spies den mest mineraldrivan och strama. Hans rieslingviner är också av hög kvalitet och  mycket lagringsdugliga. 

http://www.kurt-angerer.at/