Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 1-3 dagar! Det är snabbast i Sverige det!

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du
Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Craggy Range The Quarry Gimblett Gravels Vineyard 2009

Vad tyckte du?

Craggy Range The Quarry Gimblett Gravels Vineyard 2009

Nya Zeeland, Hawkes Bay, 750 ml

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Årgång

2009

Druvor

Cabernet Sauvignon

Flaskstorlek
750 ml

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Detta vin är ännu inte betygsatt av våra kunder.
Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

0/5051

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Doften domineras av svarta vinbär, kryddor, vanilj och kakaopulver. Smaken är ren och väl definierat med tydliga nyanser av solmogna bär och en antydan av kamfer. Finishen är imponerande lång. 

Producenten

Världens vinkritiker om Craggy Range:

"New World Icon of Tomorrow" Decanter - September 2007

"The country's best all-around producer." Wine Spectator - Juli 2007

"Winery of The Year" Wine & Spirits - December 2007

"The Latour of Hawke's Bay." Michael Broadbent - Decanter - Juli 2005

"...it is hard to believe this is a New World wine property." Robert M. Parker Jr. - The Wine Advocate

"If I could choose just one New Zealand winery for my table, it would be Craggy Range." Peter Hellman - New York Sun - 7 November 2007

Craggy Range grundades 1997 av australiensiske affärsmannen Terry Peabody och den nya zeeländske oenologen och Master of Wine Steve Smith. Båda hade samma dröm; välja och köpa de bästa vinmarkerna i landet och även planterade dem med druvsort som passar bäst för den enskilda jordmånen. Denna filosofi stod i skarp kontrast till resten av Nya Zeelands vinindustri, som på den tiden var upptagen med odling av fruktig Sauvignon Blanc på något fält där en skördemaskin gick att köra.

Craggy Range har ett antal exceptionella vingårdar i två av Nya Zeelands bästa vinregioner: Hawkes Bay och Martinborough, men de producerar också vin av druvor från Marlborough och Central Otago. Varje vingård är handplockad efter omfattande analyser av jordmån och mikroklimat. Fälten har sedan planterats med exakt klon av den druvsort som de tror bäst skulle förmedla vingårdens egenskaper.

Steve blev 1996 som den första vinbonden i världen, Master of Wine, vinbranschens högsta utbildning. Samma år blev Steve omskriven av Decanter Magazine som en av de 50 mest inflytelserika personerna i vinvärlden. Han är fortfarande kvar på Craggy Range som rådgivare och beslutsfattare men ägnar sig nu också åt andra projekt på Nya Zeeland.

http://www.craggyrange.com/