Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 1-3 dagar! Det är snabbast i Sverige det!

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du
Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Mt. Edward Wines Ltd. Mt. Edward Pinot Noir 2015

Vad tyckte du?

Mt. Edward Wines Ltd. Mt. Edward Pinot Noir 2015

Ekologisk

Nya Zeeland, Central Otago, 750 ml, 14%

Finstämd ekologisk Nya Zeeland-Pinot från dynamiska producenten Mount Edward Wines - en del av nya vågens spännande vinproducenter från Oceanien att hålla ögonen på. Målet är att uppnå maximal renhet och textur: vinet jästes därför i öppna jäskar med enbart naturligt förekommande jäststammar. Vid jä ···

Styckvis

425:-

/flaska
Låda (12 st)

425:-

/flaska, totalt 5 100:-
Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
  • Nöt
  • Lamm
  • Fläsk
  • Vilt
  • Anka
  • Skogsfågel
Årgång

2015

Druvor

Pinot Noir

Smaknotering

En läcker parfymerad doft med toner av hallon, lingon och jordgubbar, söta kryddor och torkade örter. Smaken är medelfylligt med finstämda och mjuka tanniner med en lång, fruktig eftersmak.

Drickes
2018-2022
Alkoholhalt
14%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC
Lufta vinet
1 timme

Så tycker experterna

James Suckling
96 p "There is so much on offer."

"This is in fine form, delivering a more concise and complex expression than has been seen under this label before. It is the brand of clever refinement that brings clarity and revelation in the wine. There is so much on offer."


WineAdvocate
93 p "Only 15% new oak was used, so it remains in the background, letting the fruit shine and leaving the fruit tannins to carry the structure."

"Slightly darker fruited and more concentrated than the 2016 TED, the 2015 Pinot Noir remains a medium-bodied offering, redolent of rose petals, black cherries and spice. Only 15% new oak was used, so it remains in the background, letting the fruit shine and leaving the fruit tannins to carry the structure. They spread out across the palate, fanning out on the finish to leave behind a gentle coating of silky dryness."

Dina Viner
92 (++) p "Ett djupt, rikt och fylligt vin med komplex frukt."

"Ett djupt, rikt och fylligt vin med komplex frukt, bra balans, bra syra och inslag av hallon, bigarråer, plommon, lavendel, mynta, kryddor och fat. Ekologiskt. Drick 18-25."

DagensIndustri
"Ett vin att begrunda och njuta av."

Per Styregård: "Mer eftertanke kräver ekologiska rödvinet 2015 Mount Edward Pinot Noir för 289 kronor från nyzeeländska Central Otago. Ett vin att ­begrunda och njuta av när man själv börjar slå av på takten framåt semestern. Mångfacetterade smaker och sammets­len konsistens att korka upp när de första, späda kantarellerna börjar tittar fram."

Livets Goda
91 p "En slowstarter som accelererar mot finishen."

"Syrlig körsbärsfrukt med inslag av viol, smultron och vinbär som ger en viss beska. Knepig finish inledningsvis men växande där krydda, mineralitet och frukthäng håller ihop bra mot avslutet. En slowstarter som accelererar mot finishen och som vi sammantaget finner köpvärd, men det vilar något introvert potentiellt som vi hoppas kommer visa sig i kommande årgångar, då kan det spraka till ordentligt."

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

5/5151

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Finstämd ekologisk Nya Zeeland-Pinot från dynamiska producenten Mount Edward Wines - en del av nya vågens spännande vinproducenter från Oceanien att hålla ögonen på. Målet är att uppnå maximal renhet och textur: vinet jästes därför i öppna jäskar med enbart naturligt förekommande jäststammar. Vid jäsningen använde man sig av såväl avstjälkad frukt som hela klasar. Vinet lagrades därefter på franska ekfat (15 % ny ek) innan det fördes över till ståltankar där det spenderade ytterligare 4 månader. Vinmakningen är således typiskt burgundisk och slutresultatet går i samma linje då vinet visar också upp en stor elegans och renhet i frukten. Servera vinet lätt kylt (16 grader), gärna till fågel eller kalv. Ett vin för Pinot-älskaren.

Producenten

I pinot noir-Meckat Central Otago finner man Mount Edward Wines. Allting startade som ett litet privatprojekt 1997 med syfte att göra traditionell pinot noir och riesling. Över de 20 år som projektet varit igång har man utvecklats till att bli en progressiv del av vinmakningen i området. Vineriet sköts ekologiskt och förutom att fokusera på pinot noir experimenterar man även med Pet Nat (mousserande vin gjort på naturlig väg), orange viner och för området udda druvsorter som gamay. Alla vingårdar är ekologiskt certifierade och ligger runt Gibbston, Lowburn och Bannockburn. Bakom projektet ligger ett gäng vinmakare som beskrivits som ”a wild fermenting gaggle of Central Otago vignerons that have evolved like a Band of Brothers; all to a varying degree recalcitrant, insubordinate, revolutionist, mischievous, ingenious, jocular and witty but in the Neo-Darwinism of the New Zealand wine industry, they are the dynamic – the avant-garde.” Gänget består av John Buchanan, Duncan Forsyth, Anna Riederer, Tim Austin Moorhouse och Kaylene Taylor. Deras gemensamma filosofi är att använda sig av naturlig jäst och så lite intervention som möjligt i vineriet. Målet är textur, elegans, precision och renhet.

https://www.mountedward.co.nz/