Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Val di Suga Vino Nobile di Montepulciano Trerose 2012

Val di SugaVino Nobile di Montepulciano Trerose 2012

Italien, Vino Nobile di Montepulciano, 750 ml, 14%

Nära den lilla toscanska bergsstaden Montepulciano, som framför allt är känd för produktionen av Vino Nobile di Montepulciano, ligger vingården TreRose. Vingården har anor från 1600-talet och blickar ner mot den stora Trasimenosjön. 55% av produktionen är Vino Nobile di Montepulciano och resten huvu ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Smaknotering

Drickes
2019-2022
Alkoholhalt
14%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
18-20ºC

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Alle kødretter, al slags pasta med kød, lette vildtretter, lammekød.

Vinet

Nära den lilla toscanska bergsstaden Montepulciano, som framför allt är känd för produktionen av Vino Nobile di Montepulciano, ligger vingården TreRose. Vingården har anor från 1600-talet och blickar ner mot den stora Trasimenosjön. 55% av produktionen är Vino Nobile di Montepulciano och resten huvudsakligen Rosso di Montepulciano. Familjen Angelini har gjort stora investeringar i TreRose, som kan beskrivas som en historisk vingård med modern vinproduktion. Vinet har lagrats 18 månader på slaviska ekfat och 12 månader på flaska.

Producenten

Familjen Angelini är en av Italiens stora, berömda, vinfamiljer som äger en rad vingårdar i Toscana, Marche och Friuli. Toscana är dock familjens bas och Tre Rose i Montepulciano och Val di Suga Brunello, som köptes 1994, kärnan av produktionen. Val di Suga tillhör superligan av Brunelloproducenter. Tre Rose är också en av de bästa vingårdar i fråga om Rosso di Montepulciano och Vino Nobile de Montepulciano.

I Montalcino förfogar Val di Suga över 120 hektar och 55 är planterade med Sangiovese. Vingården har några av de bästa lägena i området: I norr ligger vingården Val di Sugarunt själva slottet och i denna finner vi också den berömda Vigna del Lago. I sydväst finner vi San Polo som dessutom är den yngsta, och slutligen i sydost den mest kända: Vigna Spuntali. Perfektionism råder överallt i vinframställning och inget lämnas åt slumpen. Resultatet är excellens och Val di SUGAS varumärke är mjuka och rundade viner med komplexitet och fyllighet.

http://www.tenimentiangelini.it/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du