Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 1-3 dagar! Det är snabbast i Sverige det!

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du
Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Sergio Zenato Veneto Rosso 2010

Vad tyckte du?

Sergio Zenato Veneto Rosso 2010

Italien, Veneto, 750 ml, 13,5%

Vinet mognade ett år i ståltank. DRUVOR Corvina veronese, merlot och cabernet sauvignon. Vinet är gott att dricka redan nu men vinner på en tids lagring.

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2010

Druvor

Cabernet Sauvignon, Merlot, Corvina

Smaknotering

Doften är stor och fruktig med kryddig ton. Smaken är medelfyllig med avrundade tanniner och inslag av plommon och körsbär.

Drickes
2013-2017
Alkoholhalt
13,5%
Flaskstorlek
750 ml

Så tycker experterna

DagensIndustri
16p

Kraftig doft och körsbär och fat. Ganska elegant fruktighet i smaken med god syra och fullt av örter som går fint ihop med en touch från fatlagringen. Lakrits, fat och frukt i eftersmaken. Överraskande lätt och levande vin på en druva, som i Santa Barbara lätt kan bli för mycket, om den inte kan tämjas.

Alltomvin
Prisvärt!

Här har vi ett medelfylligt vin, väldigt frisk med mycket röda bär, lite mörk frukt, körsbär…klassiskt italienskt! Vinet är inte särskilt strävt, utan mer åt det fruktiga hållet. Till det här vinet vill jag ha en härlig och krämig pasta, gärna med svamp som tryffel t.ex. Det här är mycket vin för pengarna!

Daniela Nylin
MASH, Köpenhamn

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

5/5251

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet passar bra till lite italienskinfluerade maträtter. Den gamla devisen: ’If it grows together, it goes together’, stämmer allt som oftast. För recept klicka på länkarna nedan.

Vinet

Vinet mognade ett år i ståltank. DRUVOR Corvina veronese, merlot och cabernet sauvignon. Vinet är gott att dricka redan nu men vinner på en tids lagring.

Producenten

Firman drivs idag av grundaren Sergio Zenatos barn Alberto och Nadia. Som producent är familjen Zenato en enorm framgångssaga där kvalitet är det stora ledordet. Vinerna är omtalade över hela världen och bedömningar som Outstanding! och Very Good! är snarare regel än undantag. Idag produceras allt från röda till vita torra samt söta viner som ger stor njutning för pengarna.

2010 firade familjen Zenato sitt femtioårsjubileum och samma år blev vinet Amarone uppgraderat till den högsta klassen i Italien: DOCG. Från egna gården Santa Cristina och av köpta druvor gör man ca en miljon flaskor/år. Amarone-vinerna från Zenato tillhör de mest intressanta i regionen. Täta, nästan fruktsöta viner med lång eldig smak och en tilltalande kryddighet. Cabernet Sauvignon har en fin blommig, lätt ekig doft och en stram, lång smak. Riktigt goda år gör man Amarone Riserva Sergio Zenato, ett smakfyrverkeri med frukt, alkohol, syra och extrakt i nästan bedövande koncentration.

http://www.zenato.it/