Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 1-3 dagar! Det är snabbast i Sverige det!

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du
Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Sergio Zenato Valpolicella Superiore 2010

Vad tyckte du?

Sergio Zenato Valpolicella Superiore 2010

Italien, Veneto, 750 ml, 13,5%

Manuell skörd av druvorna följs av avstjälkning och traditionell maceration under 10 dagar i rostfria tankar. I slutet av alkoholjäsningen separeras vinet från skalen med varsam pressning och lagras i 50-75 hektoliters ekfat i cirka 12 månader. LAGRINGSHORISONT 2013-2015. Firman drivs idag av ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2010

Druvor

Sangiovese, Rondinella, Corvina

Smaknotering

Zenato - en av de bästa producenterna i Valpolicella! Tasting note Doften är elegant med inslag av maraschino-körsbär och vilda bär. Smaken är medelfyllig coh fruktig med mjuka tanniner och lång, elegant eftersmak.

Drickes
2013-2015
Alkoholhalt
13,5%
Flaskstorlek
750 ml

Så tycker experterna

Dina Viner

Ett ungt, friskt vin från Valpolicella Classicomed medelfyllig frukt, bra balans och inslag av körsbär, tranbär, blommor, mineraler och fat.

Det här dricker jag gärna till lagrad ost – 36 månaders Parmigiano Reggiano med en coulis på akaciahonung, chili och 40 årig Balsamico från Modena.

BjörnstierneAntonson
The Richard Juhlin Champagne Club, Stockholm

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

5/5151

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet passar bra till lite italienskinfluerade maträtter. Den gamla devisen: If it grows together, it goes together, stämmer allt som oftast. Klicka på länkarna nedan för att komma till recepten.

Vinet

Vinet

Manuell skörd av druvorna följs av avstjälkning och traditionell maceration under 10 dagar i rostfria tankar. I slutet av alkoholjäsningen separeras vinet från skalen med varsam pressning och lagras i 50-75 hektoliters ekfat i cirka 12 månader.

LAGRINGSHORISONT 2013-2015.

Producenten

Firman drivs idag av grundaren Sergio Zenatos barn Alberto och Nadia. Som producent är familjen Zenato en enorm framgångssaga där kvalitet är det främsta ledordet. Vinerna är omtalade över hela världen och bedömningar som Outstanding! och Very Good! är snarare regel än undantag. Idag produceras allt från röda till vito och söta viner.

2010 firade familjen Zenato sitt femtioårsjubileum och samma år blev vinet amarone uppgraderat till den högsta klassen i Italien: DOCG. Från den egna gården Santa Cristina, och av köpta druvor, gör man cirka en miljon flaskor/år. Amarone-vinerna från Zenato tillhör de mest intressanta i regionen.

Producenten

Firman drivs idag av grundaren Sergio Zenatos barn Alberto och Nadia. Som producent är familjen Zenato en enorm framgångssaga där kvalitet är det stora ledordet. Vinerna är omtalade över hela världen och bedömningar som Outstanding! och Very Good! är snarare regel än undantag. Idag produceras allt från röda till vita torra samt söta viner som ger stor njutning för pengarna.

2010 firade familjen Zenato sitt femtioårsjubileum och samma år blev vinet Amarone uppgraderat till den högsta klassen i Italien: DOCG. Från egna gården Santa Cristina och av köpta druvor gör man ca en miljon flaskor/år. Amarone-vinerna från Zenato tillhör de mest intressanta i regionen. Täta, nästan fruktsöta viner med lång eldig smak och en tilltalande kryddighet. Cabernet Sauvignon har en fin blommig, lätt ekig doft och en stram, lång smak. Riktigt goda år gör man Amarone Riserva Sergio Zenato, ett smakfyrverkeri med frukt, alkohol, syra och extrakt i nästan bedövande koncentration.

http://www.zenato.it/