Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Tenuta Montezovo Valpolicella Ripasso Superiore 2013

Tenuta Montezovo Valpolicella Ripasso Superiore 2013

Italien, Veneto, 750 ml, 14,5%

En Ripasso som levererar riktigt bra kvalitet år efter år. "Superiore" indikerar att vinet gjorts på fullmogna druvor från egendomens bästa lägen. Druvorna skördades i september och jästes, i januari tillsattes druvrester efter amaroneviners jäsning, vartefter en ny jäsning kunde börja för ripasson. ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2013

Druvor

Rondinella, Molinara, Corvina

Smaknotering

Stor, varm och inbjudande doft. Smaken är kraftfull men samtidigt balanserad med stor finess, varm, mjuk, rik och koncentrerad. Här finns lager på lager av fina smaker som körsbär, svarta vinbär, kaffe och choklad.

Drickes
2016-2019
Alkoholhalt
14,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
18-20ºC

Så tycker experterna

JancisRobinson
16 p /20p " A bit of a baby Amarone?"

One that got away (from the clutches of the Amarone producers)! Bright red. Fruit has a certain dustiness. Quite a bit of perceptible sweetness. A bit of a baby Amarone?

WineSpectator
Very Good!

This easy-drinking red shows pleasing balance and offers flavors of strawberries and cream, spiced plum and licorice, with a touch of cocoa powder. Light-bodied, fresh and juicy, delivering an herbed finish. Drink now.

Kundbetyg

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

3/5651

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

En Ripasso som levererar riktigt bra kvalitet år efter år. "Superiore" indikerar att vinet gjorts på fullmogna druvor från egendomens bästa lägen. Druvorna skördades i september och jästes, i januari tillsattes druvrester efter amaroneviners jäsning, vartefter en ny jäsning kunde börja för ripasson. Vinet fick sedan ligga sur lie på ekfat under två år innan buteljering. Vinet är gjort på 80 % corvina, 10 % molinara och 10 % rondinella. Tilldelades Berliner Weintrophys silvermedalj och har under flera år fått betyget 2 glas i Gambero Rosso - vilket är ovanligt (bra) för Ripasso.

Producenten

Diego Cottini är tredje generationen i familjen som tillverkar vin och driver firman vidare. Egendomen omfattar totalt 100 hektar och har två vingårdar, en i Caprino (där vinerna lagras) och en i Tregnago (där druvorna torkas). De bästa vinerna kommer från hjärtat av Valpolicella, nära det 500 år gamla Palazzo Maffei. Härifrån skördas druvorna till deras uppskattade Amarone- och Ripassoviner. Diego Cottini lyckas i sina viner finna balans mellan det traditionella och det moderna. Monte Zovo är även uppskattat ur ett historiskt perspektiv och lockar årligen många turister.


http://www.montezovo.com/sito/index.php

Karta