Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 1-3 dagar! Det är snabbast i Sverige det!

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du
Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Quintarelli Valpolicella Classico Superiore DOP 2005

Vad tyckte du?

Quintarelli Valpolicella Classico Superiore DOP 2005

Italien, Veneto, 750 ml

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Årgång

2005

Flaskstorlek
750 ml

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Detta vin är ännu inte betygsatt av våra kunder.
Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

0/5051

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Producenten

Giuseppe Quintarelli (som tyvärr gick bort 2012) är utan tvekan en av Italiens största ikoner. Har man provat granngårdarnas viner och sedan besöker Quintarelli så är vinerna flera klasser bättre. Inga andra viner från detta område kombinerar så perfekt den bittra stilen med en underbart rik och söt frukt som Quintarellis. 

Quintarelli gör flera olika viner och nyckeln till de alla är ett strängt urval och låga skördeuttag. I dag sköts vingården av Francesco Grigoli som är dotterson till Giuseppe Quintarelli och han gör vinerna med en nästan religiös vördnad. I stallet finns en vit Bianco Secco på garganega och trebbiano. Quintarelli Primafiori är en Valpolicella från yngre stockar och deras Valpolicella Superiore är mer att betrakta som en normal producents Amarone – överdådigt rik och med en längd som aldrig vill ta slut. 

Quintarelli är alltid fullständigt outstanding med sin Amarone och det är bara Dal Forno som kan konkurrera med sin Valpolicella. Vinerna kallas allmänt för Italiens Romanée-Conti eller Verona´s d´Yquem. Svårfunna viner i ett högt prisläge, men har man smakat på dessa gyllene droppar så förstår man prislappen.

Man gör också en Rosso del Bepi IGT Veneto de år man inte gör Amarone och söt röd Recioto della Valpolicella. 

Slutligen - Alzero - ikonisk nyskapelse av Giuseppe Quintarelli på 1980-talet och fortfarande en måttstock för andra i regionen. Första årgången kom 1983 och vinet görs som en amarone fast med bordeauxdruvor – det vill säga med druvor som får torka före pressning och vinifiering. Produktionen är mycket liten (några tusen flaskor) och cocktailen består av cabernet franc, cabernet sauvignon och merlot som får runt 8 år i fransk (inte slavonsk) ek.