Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 1-3 dagar! Det är snabbast i Sverige det!

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du
Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Montelvini Prosecco Superiore Asolo Millesimato Extra Brut (3 liter) 2017

Vad tyckte du?

Montelvini Prosecco Superiore Asolo Millesimato Extra Brut (3 liter) 2017

Italien, Veneto, 3000 ml, 11%

Det finns magnumflaskor och det finns magnumflaskor! Från Winefinders egen Proseccoproducent Montelvini presenterar vi här en av deras toppcuvéer i trelitersformat - levereras i originalträlåda från Montelvini. Proseccoviner kommer i många olika stilar men de bästa anses vara de som kommer från DOCG ···

Flaskor per låda (1 st)

899:-

Flaskpris 899:-
Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
  • Fisk
  • Fet fisk
  • Skaldjur
  • Milda ostar
  • Aperitif
  • Tapas och smårätter
Årgång

2017

Druvor

Glera

Smaknotering

Eleganta och fruktiga aromer av gula äpplen, päron, citrus och mineral med en fräscht och friskt avslut. Levereras styckvis i trälåda.

Drickes
2019-2024
Alkoholhalt
11%
Flaskstorlek
3000 ml
Serveringstemperatur
6-8ºC
Sockerhalt
5 g/l

Så tycker experterna

Dina Viner
86 p "Ett runt, rikt och bussigt vin med blommig, aromatisk frukt."

"Ett runt, rikt och bussigt vin med blommig, aromatisk frukt och inslag av persikor, äpple, bröd, passionsfrukt och mineraler."

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

3/5751

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Det finns magnumflaskor och det finns magnumflaskor! Från Winefinders egen Proseccoproducent Montelvini presenterar vi här en av deras toppcuvéer i trelitersformat - levereras i originalträlåda från Montelvini. Proseccoviner kommer i många olika stilar men de bästa anses vara de som kommer från DOCG-klassade byar där förutsättningarna är exceptionella. Montelvinis vineri ligger i en av dessa DOCG-byar: Asolo. Vinet tillhörs Montelvinis toppserie "Collezione Serenitatis". Druvorna till detta vin kommer 100% från vingårdarna i byn Asolo och görs i en extra torr stil för att ytterligare framhäva områdets unika stil. Perfekt till minglet!

Producenten

För första gången i Sverige är Winefinder glada att få presentera venetianska producenten Montelvini - eller "Ugglan" som vi kallar den på kontoret (på grund av den söta ugglan i logotypen som representerar områdets rika fågelliv). Vi upptäckte denna producent på vårt senaste besök på Italiens största vinmässa, Vinitaly. Montelvini's vineri ligger i lilla staden Venegazzù i hjärtat av Prosecco. Området har en egen DOCG; det lilla exklusiva Asolo DOCG. Asolo ligger mitt emellan Valdobiadene DOCG och Treviso DOCG och kallas också "staden med tusen horisonter" på grund av sitt vackra läge. Familjen Serena har gjort vin i området sedan 1881 - de menar själva att deras filosofi är att hålla fast vid gamla traditioner samtidigt som man anammar ny teknik. 

http://www.montelvini.it/en/