Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Luigi Righetti Campione Amarone Della Valpolicella Classico 2011

Vad tyckte du?

Luigi Righetti Campione Amarone Della Valpolicella Classico 2011

Italien, Veneto, 750 ml, 15%

Äntligen - nu har vi ett av Sveriges mest älskade amaroneviner i butiken! Tillverkningen av amaroneviner har alltid varit hjärtat av Righettis produktion. Denna blend består av 40 % Corvina, 40 % corvinone och 20 % rondinella som handplockats och därefter torkats i 120 dagar enligt amaronemetoden. ···

Styckvis

149:-

/flaskaOrd. pris 169:-
Låda (12 st)

139:-

/flaska, totalt 1 668:- Ord. pris 1 908:-
Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
  • Nöt
  • Lamm
  • Fläsk
  • Vilt
  • Skogsfågel
  • Starka ostar
Årgång

2011

Druvor

Rondinella, Corvinone, Corvina

Smaknotering

Vinet är fylligt och smakrikt med integrerade tanniner, mörk frukt och välbalanserad fatkaraktär. Doft och smak har aromer av torkad frukt med inslag av rosor och kryddor med en angenäm eftersmak.

Drickes
2018-2021
Alkoholhalt
15%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC

Så tycker experterna

Dina Viner
89 p "Bra balans och inslag av soltorkade körsbär, moreller, lakrits, enbär, svartpeppar och mineraler."

"Ett torrt, friskt vin med kryddig, mörkröd frukt, bra balans och inslag av soltorkade körsbär, moreller, lakrits, enbär, svartpeppar och mineraler."

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

3/5851

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Äntligen - nu har vi ett av Sveriges mest älskade amaroneviner i butiken! Tillverkningen av amaroneviner har alltid varit hjärtat av Righettis produktion. Denna blend består av 40 % Corvina, 40 % corvinone och 20 % rondinella som handplockats och därefter torkats i 120 dagar enligt amaronemetoden. Man använder enbart naturlig jäst. Lagringen skedde på stora slovenska och franska ekfat i 16 månader innan buteljering.

Producenten

Luigi Righetti är en familjefirma från byn Valgatara di Marano i hjärtat av distriktet Valpolicella Classico. Pappa Luigi, född 1922, arbetar ännu från morgon till kväll på egendomen även om sönerna Gianmaria och Guiseppe allt mer tagit över företaget med Gianmaria som vinmakare. Sönerna har satsat på en supermodern vinanläggning med rader av rostfria tankar och barriquer. Man har byggt ett stort luftkonditionerat hus för torkning av druvor som ska bli Amarone och Recioto. Luigi Righetti är idag en av Italiens största privata producenter av amaroneviner med ett grundmurat kvalitetsrykte.

www.righettiluigi.it