Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Ca la Bionda Amarone Classico DOCG EKO 2016
Våra kunder tycker

Ca la BiondaAmarone Classico DOCG EKO 2016

Ekologisk

Italien, Veneto, 750 ml, 15%

Ekologisk Amarone tillverkad av druvor från sluttningar belägna i det klassiska Valpolicella området. Endast de bästa druvorna får torka i små korgar, varefter de torkade druvorna pressas. Vinet lagras slutligen 36 månader på stora fat innan den släpps. Resultatet är ett mycket koncentrerat vin med ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Smaknotering

Ett kraftfullt, koncentrerat men samtidigt elegant vin med toner av mörka körsbär, mogna jordgubbar, välintegrerad ek, kryddor, choklad, örter och torkade löv. Smaken är fyllig men balanserad med en pigg syra och en lång eftersmak.

Drickes
2023-2026
Alkoholhalt
15%
Flaskstorlek
750 ml

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

Ca la Bionda är en familjeägd vinproducent som ligger i hjärtat av Valpolicella i Veneto-regionen i norra Italien. Vinproducenten grundades på 1900-talet och har varit i familjens ägo i fyra generationer. Ca la Bionda är känd för att producera högkvalitativa viner som representerar regionens unika karaktär och terroir.

Ca la Biondas filosofi är att odla druvor på ett hållbart sätt och låta naturen ta hand om vinodlingen. Vinmakarna arbetar enligt biodynamiska principer, vilket innebär att de använder naturliga metoder för att hålla jorden och druvorna friska. Ca la Bionda producerar en rad olika viner, inklusive Amarone, Valpolicella Ripasso och Soave.

Företagets Amarone-viner är särskilt kända för sin kraftfulla smak och doft. Vinerna är gjorda på druvor som torkas i minst tre månader innan de pressas och jäses. Resultatet är en rik och kraftfull vin med hög alkoholhalt och en lång eftersmak.

Ca la Bionda har också fått erkännande för sin Valpolicella Ripasso, en vin som är gjord genom att återbehandla druvorna på Amarone-skalen. Vinet är fylligt och fruktigt, med mjuka tanniner och en balanserad syra.

Företaget strävar efter att skapa viner med en tydlig karaktär och terroir. Genom att använda traditionella metoder och hållbar odling, lyckas Ca la Bionda skapa viner som är unika för regionen och som uttrycker sin karaktär på ett autentiskt sätt.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du