Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Montelvini 6 x Prosecco DOC & DOCG + Prosecco Stopper

Montelvini6 x Prosecco DOC & DOCG + Prosecco Stopper

Italien, Veneto, 750 ml, 11,5%

Prosecco är så mycket mer än billigt italienskt bubbel. Tillsammnas med Motelvini så har vi nu möjligheten att erbjuda en låda med det främsta som regionen har att erbjuda. Samtliga viner ingår i Montelvinis toppserie "Collezione Serenitatis" och är DOC (Denominazione di Origine Controllata) och DOC ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Smaknotering

Asolo Prosecco Superiore DOCG Millesimato Extra Brut 2019, 11,0%

Eleganta och fruktiga aromer av gröna äpplen, päron och citrus i doften. Smaken är torr med fruktiga toner att Granny Smith-äpplen, gröna päron, lime och mineral med ett mycket frisck och fräscht avslut. Proseccoviner kommer i många olika stilar men de bästa anses vara de som kommer från DOCG-klassade byar där förutsättningarna är exceptionella. Montelvinis vineri ligger i en av dessa DOCG-byar - Asolo. Druvorna till detta vin kommer 100% från vingårdarna i byn Asolo och görs i en extra torr stil för att ytterligare framhäva områdets unika stil.

Sockerhalt: 5 g/liter

 

Asolo Prosecco Superiore DOCG Brut, 12,0%

Detta är ett högkvalitativt vin tillverkat av druvor från Montelvinis bästa vingårdar på kullarna i Asolo. Sköreden sker i slutet av september. Efter en första mjukpressning fermenteras musten med hjälp av utvalda jästsorter vid en temperatur på 16 grader. Vinet lagras sedan med sin jästfällning för att ge dess sina krämiga aromer.

Vinet är halmgult med gröna reflektioner i färgen. Doften som möter en består av friska och fruktiga aromen av gula äpplen, acaiablom och blåregn. Även smaken levererar tiner av Golden Delicious-äpplen samt gula plommon och småciturus plus en frisk och krämig eftersmal. Detta är den perfekta italienska aperitifen men tack vare sin finess gör sig bra till sushi, gravad fick samt ångkokande skaldjur.

Sockerhalt: 10 g/liter

 

Prosecco Valdobbiadene Superiore DOCG Extra Dry, 11,0%

Välbalanserade aromer av päron, vit persika, citrus, florala toner och mineral med pigga syror och ett avrundat avslut. Från Winefinders egen Presccoproducent Montelvini presenterar vi här en av deras toppcuvéer! Proseccoviner kommer i många olika stilar men de bästa anses vara de som kommer från DOCG-klassade byar där förutsättningarna är exceptionella. Druvorna till detta vin kommer från utvalda vingårdar i en av dessa byar - Valdobbiadene. Stiltypisk med sin tillgängliga fräschör men vinet har också det lilla extra!

Sockerhalt: 15 g/liter

 

Prosecco Trevisio DOC Frizzante, 11,0%

Termen frizzante visar att vinet har en mildare mousse vilket gör att det även kan användas som ett alternativ till ett stilla vin. För att erhålla ett vin med stor fräschör så skördas druvorna tidigt på hösten. Därefter separeras musten från skalen med en mild pressning följt av en temperaturkontrollerad jäsning med utvalda jästsorter för som bevarar vinets arom.

Färgen är ljust halmfärgad och doften bjuder på subtilt aromatiska toner  til och delikat och välstött av en lämplig rikedom och friskhet i gommen, där alla dess fruktiga och blommiga känslor återkommer. Vinet lämpar sig ypperligt som aperitif och till plockmat av fisk och skaldjur sam ttill och risottos.

Sockerhalt: 13 g/liter

 

Prosecco Trevisio DOC Brut, 12,0%

En delikata, raffinerad prosecco i den klassiska skolan som kännetecknas av sin aromatiska, friska och fruktiga toner, något som blir direkt påtagligt så fort som man doftar på vinet. I munnen möts man av en subtil men ihållande mousse som balanseras upp av en frisk syra och aromatiska och fruktiga toner päron, nätmelon och lime.

Den är särskilt lämpad som ett bra komplement till olika aptitretare, vitt kött och lättare rätter av fisk och skaldjur.

Sockerhalt: 6 g/liter

 

Prosecco Trevisio DOC Cuvée Dell´Erde Extra Dry, 12,0%

Vinet är gyllene halmfärgat och doften och smaken bjuder på fräscha och intensivt fruktig och kryddga aromer av vildäpple, citrus akaciablom och bergshonung. Den pigga syran och den subtila och ihållande moussen gör att den passar bra till skaldjur, vit fisk men även utmärkt som aperitif.

Sockerhalt: 6 g/liter

 

Montelvini Prosecco Stopper

En stopper är perfekt för dig som vill avnjuta ett glas prosecco utan att hela flaskan behövs konsumeras. Stoppern skapar en helt lufttät förslutning och skyddar vinet från att tappa sin mousse. Stoppa ned korken i flaskan och vik ned bygeln för att försluta flaskan. För att återöppna den - håll stadigt i korken, vik försiktigt upp bygeln och häll sedan upp ett härligt pärlande glas med prosecco!

Drickes
Alkoholhalt
11,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
6-8ºC

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Prosecco är så mycket mer än billigt italienskt bubbel. Tillsammnas med Motelvini så har vi nu möjligheten att erbjuda en låda med det främsta som regionen har att erbjuda. Samtliga viner ingår i Montelvinis toppserie "Collezione Serenitatis" och är DOC (Denominazione di Origine Controllata) och DOCG (Denominazione di Origine Controllata e Garantita) vilka är de två högsta klassificeringarna för vin i Italien. Det är två viner från Asolo och en från Valdobbiadene som har den högsta klassficeringen DOCG och tre viner från Treviso som är klassificerade som DOC. Alla sex vinerna visar upp en stor finess och elegans och slår hål på myten om att prosecco är enkla volymviner. I lådan medföljer en praktisk prosecco stopper.

I lådan medföljer praktisk prosecco stopper. Stoppern är perfekt för att bibehålla trycket i den öppnade flaskan och för att förhindra oönskade besök av getingar i flaskan när bubblet konsumeras utomhus under varma sommardagar.

Producenten

Montelvinis vineri ligger i lilla staden Venegazzù i hjärtat av Prosecco. Området har en egen DOCG; det lilla exklusiva Asolo DOCG. Asolo ligger mitt emellan Valdobiadene DOCG och Treviso DOCG och kallas också "staden med tusen horisonter" på grund av sitt vackra läge.

Familjen Serena har gjort vin i området sedan 1881 - de menar själva att deras filosofi är att hålla fast vid gamla traditioner samtidigt som man anammar ny teknik. 

http://www.montelvini.it/en/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du