Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Montelvini 3 x Prosecco & Spumante + Prosecco Stopper

Montelvini 3 x Prosecco & Spumante + Prosecco Stopper

Italien, Veneto, 750 ml, 11,5%

Vår proseccoproducent Montelvini har satt ihop en unik låda till oss med sex flaskor prosecco och spumante (två flaskor av varje sort) samt en praktisk prosecco stopper. Stoppern är perfekt för att bibehålla trycket i den öppnade flaskan och för att förhindra oönskade besök av getingar i flaskan när ···

Låda (6 st)

594:-

Smaknotering

Prosecco Extra Dry, 11,0% (Två flaskor)

Härligt fräsch Prosecco i klassisk stil med en intensivt fruktig med aromer av sötmogna päron, gröna äpplen, blommor och citrusfrukter. Kroppen är medelfyllig med en trevlig restsötma, friska bubblor, tydlig ursprungstypicitet och en fruktig eftersmak.

Utmärkt att dricka i sin ungdom - gärna som aperitif eller tillsammans med skaldjur, fisk och sallad.

Sockerhalt: 15 g/liter

 

Promosso Spumante Brut, 11,5% (Två flaskor)

Spumante i stilen Brut med fruktig doft med toner av päron, gröna och gula äpplen och citroner. Smaken går i samma fräscha stil med livliga bubblor, fruktiga aromer och ett friskt avslut.

Vinet görs på bland annat druvan glera (samma druva som används till Prosecco, men druvorna kommer från det större området Veneto) och med samma metod. Perfekt som aperitif eller varför inte till skaldjur, sallader eller snittar.

Sockerhalt: 11 g/liter

 

Promosso Spumante Extra Dry, 11,5% (Två flaskor)

Inbjudande fruktig doft med toner av päron, Granny Smith-äpplen och citroner. Smaken går i samma fräscha stil med livliga bubblor, fruktiga aromer och ett läskande avslut. Perfekt som en välkyld aperitif och till lättare rätter med skaldjur, sallader och snittar.

Sockerhalt: 15 g/liter

 

Montelvini Prosecco Stopper

En stopper är perfekt för dig som vill avnjuta ett glas prosecco utan att hela flaskan behövs konsumeras. Stoppern skapar en helt lufttät förslutning och skyddar vinet från att tappa sin mousse. Stoppa ned korken i flaskan och vik ned bygeln för att försluta flaskan. För att återöppna den - håll stadigt i korken, vik försiktigt upp bygeln och häll sedan upp ett härligt pärlande glas med prosecco!

Drickes
2020-2022
Alkoholhalt
11,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
6-8ºC

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Vår proseccoproducent Montelvini har satt ihop en unik låda till oss med sex flaskor prosecco och spumante (två flaskor av varje sort) samt en praktisk prosecco stopper. Stoppern är perfekt för att bibehålla trycket i den öppnade flaskan och för att förhindra oönskade besök av getingar i flaskan när bubblet konsumeras utomhus under varma sommardagar.

Producenten

För första gången i Sverige är Winefinder glada att få presentera venetianska producenten Montelvini - eller "Ugglan" som vi kallar den på kontoret (på grund av den söta ugglan i logotypen som representerar områdets rika fågelliv). Vi upptäckte denna producent på vårt senaste besök på Italiens största vinmässa, Vinitaly. Montelvini's vineri ligger i lilla staden Venegazzù i hjärtat av Prosecco. Området har en egen DOCG; det lilla exklusiva Asolo DOCG. Asolo ligger mitt emellan Valdobiadene DOCG och Treviso DOCG och kallas också "staden med tusen horisonter" på grund av sitt vackra läge. Familjen Serena har gjort vin i området sedan 1881 - de menar själva att deras filosofi är att hålla fast vid gamla traditioner samtidigt som man anammar ny teknik. 

http://www.montelvini.it/en/