Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 1-3 dagar! Det är snabbast i Sverige det!

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du
Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Dal Forno Romano Valpolicella Superiore 2006

Vad tyckte du?

Dal Forno Romano Valpolicella Superiore 2006

Italien, Valpolicella, 750 ml, 14,5%

Det underbara är att de är fantastiska ostviner. Druvorna till detta vin skördades i början av oktober och selekterades mycket noggrant - endast helt perfekt mogna och friska druvor används. Musten ges först en inledande skalkontakt under 20 dagar innan själva alkoholjäsningen tar vid. Denna sträc ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2006

Druvor

Rondinella, Oseleta, Corvina

Smaknotering

OBS! Vinet levereras efter den 20/8 Valpolicella från en av de ritkigt stora i Veneto! Tasting note Dal forno gör den elegantaste av alla Amaroneviner, en Amaronens Bourgogne om man så vill. Fyllig röd färg med tegelkant. Komplex, aromatisk doft av inkokta, mörka plommon, salmiak, pomeranser, bittermandel och portvinstoner. Rik, intensiv smak med bra tryck i frukten, balanserade tanniner och hög fruktsyra i en fyllig kropp med tydlig sötma och alkohol i eftersmaken.

Alkoholhalt
14,5%
Flaskstorlek
750 ml

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

5/5151

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet & maten

Ingen vinälskare har väl undgått hypen kring Amarone? Det underbara är att de är fantastiska ostviner.  Andra rätter till Amarone och Valpolicella: Hjortrygg med rostade rotfrukter, rödvinssky med svart niorca-tryffel. Lammentrecôte och lammkorv kryddad med mejram, inlagda röda och gula betor samt en rökt lammsky. Lammlägg med rödvinsglacerade rotfrukter. För inspiration klicka på recepten nedan. 

Vinet

Vinet

Det underbara är att de är fantastiska ostviner. Druvorna till detta vin skördades i början av oktober och selekterades mycket noggrant - endast helt perfekt mogna och friska druvor används. Musten ges först en inledande skalkontakt under 20 dagar innan själva alkoholjäsningen tar vid. Denna sträcker sig över 45 dagar. Sedan tappas vinet på ekfat och lagras där i 36 månader innan det buteljeras.

DRUVOR 70% Corvina and Corvina Grossa, 20% Rondinella, 5% Croatina, 5% Oseleta.

LAGRINGSHORISONT 2012-2020, samtidigt som vinet erbjuder oerhörd glädje i sin ungdom kommer detta vin utan tvekan att utvecklas till ett imponerande vin med några år i källaren.

Producenten

Kvalitetsmässigt är detta den bästa producenten av Valpolicella och Amarone tillsammans med Quintarelli. Här produceras framför allt Valpolicella och Amarone men även Recioto. Dal Fornos Valpolicella håller oftast högre kvalitet än andra producenters Amarone. Första årgången producerades 1983 och blev inte särskilt lyckad. Han vände sig då till Quintarelli (den erkänt bästa producenten då) för att be om hjälp. Sedan dess är vinerna i absolut världsklass. Svaret på frågan varför de är så bra är hårt arbete i vingård och en kompromisslös jakt på perfekta druvor!

Producenten

Dal Forno Romano anses, tillsammans med Quintarelli, vara den bästa producenten i Valpolicella. Här produceras framför allt Valpolicella och Amarone men även Recioto. Dal Fornos Valpolicella håller oftast högre kvalitet än andra producenters Amarone. Första årgången producerades 1983 och blev inte särskilt lyckad. Man vände sig då till Quintarelli (den erkänt bästa producenten då) för att be om hjälp. Sedan dess är vinerna i absolut världsklass. Degens kvalitet är resultatet av extremt hårt arbete i vingården och en kompromisslös jakt på perfekta druvor.

http://www.dalfornoromano.it/